İTÜ Durulmuyor: İTÜ Öğrencilerinden Rektörü Kınama Yürüyüşü

ODTÜ’de  olan gerginlikten sonra kınama mesajı yayınlayan ortak üniversitelerden biri olan İTÜ'de öğrenciler ODTÜ'ye destek eylemi yaptılar. Sloganlarla rektörlük binasına yürüyen öğrenciler, rektörlük binası önünde toplanarak sloganlarına ve desteklerine devam etti.

Her Yer ODTÜ Her Yer Direniş

Dayanışma Meydanı’nda (75.Yıl Yemekhanesi Önü) toplanan İTÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler atanmış Rektör Karaca’nın İTÜ adına ODTÜ’yü kınadığı metnin bir hükmü olmadığını dile getirmek için toplandılar. Her Yer ODTÜ Heryer Direniş, Karaca istifa, AKP Defol Üniversiteler bizimdir, sloganlar atılırken yürüyüşteki öğrencilerden önlerde yer alan 20-30 kişililik bir grup rektörle görüşmeden eylemi bitirmeyeceklerini söyleyip seslerini yükselterek kapıyı zorlayacağını belirtince güvenlik görevlileriyle aralarında arbede çıktı. Bu esnada öndeki grubun aşırı tepkisinden rahatsız olan öğrenciler dağılmaya başladılar.

İTÜ Rektörü Karaca'yı istifaya çağırıyoruz

İTÜ burada Karaca nerede, baskılar bizi yıldıramaz, rektör çıkacak hesap verecek, direne direne kazanacağız sloganıyla eylemlerine devam eden, rektör buraya gelip açıklamasını geri çektiğini söylemediği sürece buradan gitmeyeceğiz diyen öğrenciler ısrarla rektörle görüşmek istediklerini bir kere daha belirttiler. Rektörlüğün arka kapısı ise 2 çevik kuvvet otobüsü ve pek çok polisle ablukaya alındı.

Başından Yaralanan Barış'a destek

Arkadaşımız beyin kanaması geçirdi bunun hesabını veremeyiz diyen öğrenciler ısrarlarını sürdürdüler. Rektörlük görevlileriyle kısa bir tartışmanın ardından rektörlüğe girmek için 3 kollektif temsilcisi öğrenci ve 1 kişi de kollektif basından olmak üzere 4 kişi girmekte ısrarcı oldular fakat rektörlük görevlileri buna izin vermedi. Ardından öğrenciler 2 temsilci ve 1 kollektif basın üyesiyle rektörlüğe girmelerinde ve içeride kendi görüntü kayıtlarını alacaklarında anlaştılar. 20 dakikalık bir görüşme ardından açıklama yaptılar.

 

Rektör Karşımıza çıkmadı Genel Sekreteri ile görüştük

Görüşmeden çıkan öğrenciler, Rektörün genel sekreteriyle görüştüklerini belirterek ya rektörlerin yapmış olduğu ortak açıklamayı İTÜ öğrencileri olarak kabul etmediğimizi belirterek Mehmet Karaca'nın imzasını geri çekmesini yada Rektör Karaca'ya hazırladığımız istifa dilekçesini imzalayıp YÖK'e göndermesini söyledik fakat Genel sekreter her zaman işi yokuşa sürerek isteklerimizi kabul etmediklerini söylediler. Rektörden açıklama ve randevu isteyen öğrenciler randevu taleplerinin geri çevrildiğini söylediler.

 

 

FOTO GALERİ

VIDEO:


İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliği'nden Basın Açıklaması Endüstri Mühendisliği Kulübü Bir ProjEM Var diyenleri bekliyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi