İTÜ'de grevdeki THY işçilerine destek eylemi

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerince oluşturulan İTÜ Forumu, THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de katılacağı etkinliği protesto etmek ve grevdeki THY işçilerine destek vermek için, üniversitenin Maslak yerleşkesinde eylem yaptı. Etkinlik ise güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Üniversitenin yemekhanesi girişinde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, yanlarına bir grup THY işçisini de alarak, yemekhaneyi gezdi.

Öğrenciler, Münazara Hitabet Kulübü tarafından Kültür Sanat Birimi Büyük Salon’da düzenlenen "Devlet liginde girişimcilik" etkinliğine THY Genel Müdürü Temel Kotil ve MÜSİAD eski Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan’ın katılacağını duyurarak, yapacakları yürüyüş ve sonrasındaki forum için katılım çağrısı yaptı.

THY işçilerinin işten çıkartılmasında sorumlu olduğunu iddia ettikleri Kotil’in üniversiteye girmesini istemediklerini belirten öğrenciler sık sık, "THY işçisi yalnız değildir", "Sermaye defol üniversiteler bizimdir" şeklinde sloganlar attı. Yemekhaneden çıkan öğrenciler, "Uçacak yerin yok Kotil" yazılı pankartı taşıyarak, toplantının yapılacağı salonun önüne kadar yürüdü. Burada, toplantının iptal edildiğini ve Kotil’in üniversiteye gelmeyeceğini öğrenciler, daha sonra THY işçileriyle dayanışmak için forum düzenledi.

ETKİNLİK GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ


Öte yandan toplantıyı düzenleyen Münazara Hitabet Kulübü Başkanı Mustafa Külahlıoğlu, "Etkinliğimizin duyurularını 1 hafta önceden yaptık ve İTÜ öğrencilerinin hepsini davet ettik. Kolektif denen grup, bunu farklı yönlere çekti. Bunu, Temel Kotil’in yaptıklarından dolayı değil de tamamen politik yönünü ön plana çıkartarak etkinliği ve bizi yaftaladılar. Bizim yaptığımız etkinlik tamamen yasalken, bunların yaptığı propaganda resmi değil. Bu propagandalar nedeniyle rektörlük etkinliğimizi güvenlik nedeniyle iptal etti" diye konuştu.

İTÜ'de kantin boykotu yayılmaya devam ediyor... İTÜ Vakfı Dergisi 62. sayısı çıktı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor