İTÜ'de yine soygun

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yine bir soygun olayı yaşandı!

Maden Fakültesi'nden sonra İTÜ'de yeni mutemet krizi: Bilişim Enstitüsü mutemedi, hocaların ek ders ve sınav ücretlerinden oluşan 3.9 milyon lirayı zimmetine geçirmiş.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bir mutemet skandalı daha patlak verdi. Bilişim Enstitüsü mutemetinin hocaların ek ders ve sınav ücretlerinden oluşan toplam 3.9 milyon lirayı kendi hesabına aktardığı belirlenince, hakkında zimmet davası açıldı.

İTÜ Rektörlüğü'nün şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma ve ardından hazırlanan iddianamede, Ali Ç.'nin Bilişim Enstitüsü mutemedi olarak görev yaptığı dönemde enstitü bünyesindeki hocalara ait ek ders ve sınav ücretlerine ilişkin tahakkuk evraklarını hazırlayıp, paraları ilgili öğretim üyelerine ödediği ancak düzenlediği tahakkuk evrakında öğretim üyelerine ödenecek diye gösterdiği bir kısım tutarı kendi hesabına aktardığı belirtildi.

Şüphelinin bu şekilde zimmetine geçirdiği tutarın 3 milyon 911 bin lira olduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin zimmetin açığa çıkmaması için tahakkuk evraklarında usulsüzlükler yaptığı bu şekilde zimmet suçunu işlediğinin sabit olduğu kaydedildi.

Şüpheli 7.5 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak. İTÜ Maden Fakültesi'nde görev yapan öğretim elemanlarının ek ders ücretlerinin eksik yatırıldığı belirlenince araştırma yapılmış fakültede 2005'ten beri maaş mutemetliği yapan İsmail U.'nun ödeme talimatlarında oynama yaparak, paranın bir kısmını kendi hesabına aktardığı belirlenmişti.

2 milyon 550 bin lirayı zimmetine geçirdiği tespit edilince tutuklanarak cezaevine konan İsmail U. hakkında 12 yıl hapis talep edilmişti.

Kaynak: Sabah

İTÜ Türkiye'nin En İyi 8. Üniversitesi Seçildi! İTÜ'lü basketbolcular: ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor