İTÜ'den Florya Arazi Satışına Yalanlama

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya ve bazı haber sitelerinde çıkan "İTÜ Florya Arazisi satılıyor" haberine İTÜ'den açıklama geldi.

Evist Gayrimenkul adlı bir firmanın internetteki ilanında ‘Eğitim Alanı’ ruhsatlı 25.000 metrekarelik alanın kurum adı belirtmeden satışa çıkarıldığı görüldü. Firmanın arsa notlarından birisinde de “Satışın gizlilik içerisinde yürütülmesi söz konusu olup…” şeklinde bir ifade bulunuyordu. Ancak sosyal medya ve haber siteleri bu alanın İTÜ'ye ait olduğu haberiyle çalkalandı. Haber üzerine İTÜ hukuki süreci başlatırken emlak sitesindeki ilan kısa sürede kaldırıldı. İTÜ Rektörlüğü ise bu haber üzerine bir açıklama yaparak belirtilen paftalarda İTÜ ye ait arazi olmadığı ve İTÜ Florya arazisi satılmayacağını o alanın teknokent projesi için değerlendirileceğini belirtildi.

İTÜ'den Yapılan Açıklama:

01.07.2014 tarihinde www.sendika.org adresli internet sitesi ve bu siteyi kaynak gösteren bazı sitelerce üniversitemiz hakkında yayınlanan asılsız haberlere, bugün de başka haber sitelerinin yer verdiği görülmüştür. Başta İTÜ mensupları olmak üzere, kamuoyunun aydınlatılması amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu haberler yanlış bilgilere ve asılsız iddialara dayandırılmış olup, dün itibariyle ilgili yasal süreç başlatılmıştır.

Üniversitemizin habere konu edilen ilanda belirtilen paftada arazisi bulunmamaktadır.

Florya’da bulunan üniversitemize ait başka bir paftada yer alan arazi teknokent arazisi olup, sadece bu amaç için değerlendirilecektir. Teknoloji geliştirme bölgesi kapsamında yer alan bu arazinin satılması söz konusu değildir, bu yönde herhangi bir girişim yoktur.

Üniversitemize ait taşınır ve taşınmazlar kamu malı statüsündedir ve herhangi bir satış işleminin emlakçı vasıtasıyla ya da internet ilanıyla yapılması zaten mümkün değildir.

Yeterince araştırılmadan, yanlış bilgilere dayandırılarak yapılan bu haber ve habere itibar ederek yayınlayan siteler nedeniyle hızlı bir bilgi kirliliği ağı oluşmuş, daha da ötesinde üniversitemize ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya hakaret ve karalamalara neden olmuştur.

Yapılan yayın ve yorumlar kurum ve kişi haklarını ihlal eder nitelikte olup, Hukuk Müşavirliğimiz tarafından yakından izlenmekte, gerekli yasal girişimlerde bulunulmaktadır.

Konuya ilişkin haber ve yorumlara itibar edilmemesini rica eder, İTÜ Rektörlüğünün kurum kaynaklarını korumada her İTÜ’lü gibi yüksek hassasiyet taşıdığını bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

İTÜ Rektörlüğü

İTÜ Tercih Günleri Başladı! İTÜ Hornets Yaz Seçmeleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor