Seyyidi Kerim
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'ye yeni bölüm açılıyor: Oyun ve Etkileşim Teknolojileri

Oyun geliştirme yüksek lisans programı bahar döneminde okulumuzda başlıyor. Eğitim dili İngilizce olacak bölüm, Oyun ve Etkileşim Teknolojileri adıyla YÖK'ten onay aldı. Fen Bilimleri Enstitüsü'nde açılan bölümün kontenjanı şu an için 20 olacak.

Nasıl bir program olacak?

Programın belirlediği misyon oyun ve etkileşim tasarımında akademik olarak donanımlı, uluslararası alanda rekabet edebilecek ve uzmanlık bilgisini  kullanarak yenilikçi tasarım ve uygulamaları etik bilinci ile geliştirebilecek bireyler yetiştirmek. Aynı zamanda oyun ve etkileşim tasarımı eğitim ve araştırma çalışmalarında çok disiplinli takım çalışmalarını  teşvik eden bir yaklaşımı benimseyecek.

Bir oyun geliştiricisinin uzmanlaşması gereken konuların pek çoğu ders programında mevcut. Çoklu ortam ağlarından tutun da sanal gerçeklik ortamında görselleştirmeye kadar pek çok farklı ders mevcut.

Kimler başvurabilir?

Bu programa başvurabilecek lisans bölümleri şunlar: Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Uçak- Uzay Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı. Programın kabul ettiği en düşük lisans ortalaması 2,6 ve ayrıca ALES'ten en az 70 puan almış olmanız gerekmekte. 

2017-2018 Akademik yılı bahar döneminde başlayacak olaran programda tasarım ve mimarlık kökenli öğrenciler için programlama dersleri zorunlu olacak. Programlama dersleri ise Python bazlı olacak. Mühendislik kökenli lisansı olan öğrenciler için de 3D modelleme dersleri zorunlu olacak. 

 

Oyunun ruhu ödülü Frizbi Teknik'in oldu İTÜ'de müzik, bu sefer güvenlik görevlilerine takıldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi