Marmara Üniversitesinin Evrim Karşıtı Sempozyumuna Tepkiler Yağıyor

Marmara Üniversitesinin 16-17 Mayıs'ta Düzenleyeceği Evrim karşıtı Sempozyuma tepkiler sürüyor.

Bilimsel meşruluğu olmadığı öngörülen bu sempozyuma ülke genelindeki bir çok üniversiteden tepkiler gelmeye başladı. Üniversitemizde bu tepkiye sessiz kalmayarak Sosyal Araştırmalar Kulübü 9 Mayıs'da Mustafa İnan kütüphanesini girişinde saat 12:30'da açık hava sempozyumu düzenleyerek tepki gösterecek.

Kulüp Web Sitesi ve Facebook Aracılığıyla Bir Açıklama Yaparak Sempozyuma Karşı Çıkıyor;
""16-17 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi’nde düzenlenmesi planlanan “Bilim Türler Arası Evrimi Neden Kabul Etmiyor?” başlıklı sözde bilimsel sempozyuma karşı İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri “Bilim Dünyanın Yuvarlaklığını Neden Kabul Etmiyor?” başlıklı bir etkinlik düzenleyecek.

‘Bilimsel özgürlük’ adı altında sunulmaya ve üniversitelere sokulmaya çalışılan gerici çarpıtmaya karşı ilerici akademisyenler gibi biz de sessiz kalmamalıyız. ‘Bilimsel özgürlük’ün sınırlarını göstermek ve bilimselliği savunmak için “Bilim Dünya’nın Yuvarlaklığını Neden Kabul Etmiyor?” paneline çağırıyoruz.
""
Etkinliğin Facebook Adresi : https://www.facebook.com/events/244482525658832/

Ayrıca Grup etkinliğin iptal olması için bir imza kampanyası da başlattı.

Linkten imza kampanyasına ulaşıp imza verebilirsiniz.. TIKLAYIN.

Etkinliğe İstanbul Teknik Üniversitesinin yanında Hacettepe Üniversitesi 2-3 Mayıs'ta düzenlediği 2. Evrimsel Biyoloji Öğrenci Kongresinde evrim karşıtı bu sempozyumun iptal edilmesini desteklediler.

Üniversite Konseyleri Derneğinden Basın Toplantısı

Ayrıca Üniversite Konseyleri Derneği, Marmara Üniversitesi’nde yapılması planlanan bilim karşıtı sempozyuma dair basın toplantısı gerçekleştirecek.

Üniversite Konseyleri Derneği bugün yayımladığı açıklamasında, Marmara Üniversitesi’nde yapılması planlanan evrim karşıtı sempozyumun iptali için yürütülen imza kampanyasına destek ve 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek basın toplantısına katılım çağrısı yaptı.

Ayrıca dernek, 9 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Üniversite Konseyleri Derneği’nde yapılacak basın toplantısı ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne konu hakkındaki talebini ve bu talebi destekleyen imzacıları kamuoyuyla paylaşacağını bildiriyor.

ODTÜ, MARMARA ÜNİVERSİTESİ'Nİ BİLİMSEL GERÇEKLİĞE ÇAĞIRDI

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Marmara Üniversitesi'nde Mayıs ayında yapılacak Evrim karşıtı panele karşı açıklamada bulundu.

Bilimin her zaman sorular sorarak gerçeği bulma çabası içinde olması gerektiğini hatırlatan ODTÜ'lü akademisyenler, "bilimsel yaratılışçılık" fikrinin ABD'de hrisitiyanlar tarafından ortaya atıldığını ve ABD Anayasası'na göre laikliğe aykırı olduğu bulunduğu için yargı önünde mahkum olduğuna vurgu yapıldı. Türkiye'nin ise bunu ABD'den ithal ederek Milli Eğitim Müfredatı'na soktuğuna dikkat çekildi.

Bir yanda Marmara Üniversitesi'nde evrim karşıtı sempozyum yapılacağı duyurulurken, diğer yanda ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu çok önemli bir evrim kongresine hazırlanıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji ve Genetik Topluluğu (BİYOGEN), bu yıl Türkiye tarihinde ilk defa düzenlenecek olan Uluslararası Evrimsel Biyoloji Öğrenci Kongresi (International Student Congress of Evolutionary Biology, ISCEB) isimli bir etkinliğe imza atacak. Etkinliğin birçok açıdan önemi bulunuyor. Marmara Üniversitesi'nde evrim karşıtı tutum, bilimsel açıdan hiçbir güvenilirliği ve saygınlığı olmayan kişilerin katılımıyla bilimsel bir görüntü altında halka sunulurken, ODTÜ öğrencileri dünyanın dört bir yanındanki üniversitelerin evrimsel biyoloji bölümlerinden ağırlayacakları araştırma görevleri ve profesörler ile evrim çalışmalarının, akademik alandaki yeri ve önemini vurgulamayı hedefliyor.

ETKİNLİKLERİN ORTAK DESTEK SİTESİ

Ayrıca Çeşitli Üniversitelerden Görüşleri Görmek İçin Siteyi Ziyaret Edebilirsiniz.
Görüşler
İTÜ Av Müzesi'ne Protesto İTÜlü Genç Mühendisler Türkiyeyi Avrupada Temsil Edecek

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor