Doğuş
Son 180 günde 0 haber

Müzikal Topluluğu'ndan kaçırmamanız gereken bir gösteri: Sidikli Kasabası

Müzikal Topluluğu, dönemi Sidikli Kasabası ile kapatmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de birbirinden güzel müzikaller hazırlayan topluluk, bu sene 4-7 Mayıs tarihleri arasında Mustafa Kemal Amfisi'nde sahne alacak. Gösteriler 4,5 ve 7 Mayıs tarihlerinde saat 19:00'da başlayacak olup, 6 Mayıs'ta saat 20:00'de başlayacak.

3 aydır bu müzikal için hazırlanan 21 kişilik ekibin, bununla birlikte sahne arkasında bulunan eski müzikal üyelerinin bulunduğu teknik ve makyaj ekibinin gayret ve çabası takdiri hak eden cinsten. Dönemin başında ekibe katılan yeni arkadaşların da sahnede yer alacağı bu müzikal, sınavlara çalışmaktan bunaldığınız hafta sonu akşamınızı değerlendirmek için mükemmel bir tercih olacaktır, bizden söylemesi.

İsyan eden bir halkın hikayesi

Distopik bir şehirde uzun süredir baş gösteren su kıtlığı sonucu tuvaletlerin özelleştirip ücretli hale getirilmesiyle başlıyor. Ardından, temel ihtiyaçlarını karşılamak için para ödemek zorunda kalan halk, para ödemez ise yasalar tarafından Sidikli Kasabası’na gönderilmekle cezalandırılıyor. Bu duruma daha fazla tahammül edemeyen halk için isyan günü yaklaşıyor.

Müzikal; eğlenceli bir kara mizah oyunu olmasının yanında, içinde barındırdığı sosyal, siyasi ve kapitalizm konularında sert eleştiriler yapmaktadır. Sidikli Kasabası oyunu, 2011-2012 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenmiş ve çevirisi Barış Arman tarafından yapılmıştır.

Biletleri nasıl alabilirim?

Müzikalin biletlerini Maçka YDY Binasından, Maslak Yemekhaneden ve MED Binasından temin edebilirsiniz. Biletleri standlardan alırsan 10 TL, kapıdan alırsanız ise 15 TL.

İTÜ Müzikal'ı yakından takip etmek isteyenler için: Müzikal Topluluğu Kulüp sayfası 

İTÜ'de iş güvenliği kazası İTÜ Öğrenci Konseyi yurt sorunlarını dinliyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi