Öğrenci Konseyi Vadi Yurtları ile buluştu

İTÜ Öğrenci Konseyi, beraberinde rektörlüğün ilgili birimlerinin temsilcileriyle yurt buluşmalarına devam ediyor. İTÜ yurtlarında kalan öğrencilerin sorunlarını, şikayet ve önerilerini dinlemek üzere 16 Nisan’da Gümüşsuyu ile başlayan toplantıların ikincisi 22 Nisan akşamı Vadi Yurtları D Blok’taki oturma salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Öğrenci Konseyi ve Yurt Müdürü ile birlikte Yurtlar Komisyonu, SKS, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Yemekhaneler, Yurtlar Şube Müdürlüğü ve rektörlüğün diğer ilgili birimlerinden en üst düzeyde temsilciler katıldı.

Uzun süredir yurt kapasiteleri, beslenme, temsiliyet, güvenlik, fare-haşerat gibi sıkıntı yaşanan konularda iç dinamikleriyle bir araya gelen ve çözüm önerileri arayan vadi öğrencileri, idari kadroyla bu taleplerini konuştu. Yer yer hararetlenen tartışmalar, tarafların ve Öğrenci Konseyinin sağduyusuyla yapıcı sonuçlara zemin hazırladı. Genellikle soru-cevap şeklinde yürütülen toplantının sonunda, üzerinde uzlaşılan başlıklar sıralandı.

İşte o başlıklar:

      1- ÖTK’da (Öğrenci Konseyi) yurt öğrencilerinin temsil edilememesi üzerine, yapısal değişikliğe gidilerek ilerleyen dönemlerde konseye katılımları sağlanacak.

      2- Fare ve diğer haşeratlarla ilgili olarak aylık rutin ilaçlama yapan firma ile tekrar görüşülecek, Vadi’nin çevresinde ve altında sorunlar tespit edilerek gerektiği durumlarda yeni ilaçlama istasyonları kurulacak.

      3- Katlarda ikişer adet bulunan bavulluklar bodrum katlara taşınacak. Bavul odaları, öğrenci odasına dönüştürelecek, 3 kişilik olan odaların kapasitesi 4 kişiye çıkarılmayacak. 

      4- Öğrencilerin sık sık kullandığı ve lojman araçlarına yönelik olan kapıdaki güvenlik zaafiyeti üzerine yaya geçişi için bir turnike yerleştirilmesi kararlaştırıldı.

      5- Yangın merdivenlerinin kapıları, yalnızca çıkışa izin verecek şekilde düzenlenecek.

      6- Hazırlıkta kalan öğrencilerin yurttan atılması olayına açıklık getirildi. Eski mevzuata göre 1 yıl olan hazırlık eğitiminde başarısız olanların öğrencilik hakları dondurulduğundan, yurtta barınmaları olanaksızdı. Yeni mevzuatta bu süre 2 yıla çıkarıldı. 2015-2016 akademik yılından itibaren geçerli olacak.

      7- Başta Vadi Kafe olmak üzere kantin ve türevi işletmeler ve çalışanları ile alakalı sorunlar üzerine rektörlüğe uzun bir dilekçe yazılacak, gelen cevap SKS tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.

      8- Çamaşırhanedeki terzi, öğrencilerin ihtiyacı durumunda makinesiyle yardımcı olacak.

      9- B bloğa 40 makinelik yeni bir öğrenci çamaşırhanesi kurulacak.

      10- Daha önce pek çok kez gündeme getirilen fakat teknik sebeplerden ötürü (altyapı, iş güvenliği, yangın riski vb.) mümkün olmayan mutfak konusu karara bağlandı, Vadi Yurtlarına mutfak yapılamayacak.

      11- Katlardaki sigorta panoları ve genel elektrik altyapısı eski ve öğrencilerin yalnızca temel ihtiyaçlarına(cep telefonu, bilgisayar vb.) hitap edecek kapasitede olduğundan, buzdolabı ve su ısıtıcı dışında elektrikli alet kullanılmamalı görüşü hakim. Ayrıca son zamanlarda yaşanan sigorta atması gibi sorunlara yönelik bloğun da elektrik tesisatı incelenecek.

      12- Kampüs köpekleri ve Gönüllülük Kulübünün konuyla ilgili projesiyle ilgili vadi öğrencilerine bilgi verildi.

      13- Acil sağlık hizmetleri için haftanın belli günleri, akşam 22:30’a kadar çalışan personel, hafta içi ve hafta sonu mesai saatleri dışında kesintisiz çalışacak. Bunun için ek personel talebinde bulunulacak.

      14- Ecza dolaplarına tansiyon, nabız ve ateş ölçüm cihazları konulacak.

      15- Özellikle pik saatlerde binmenin ve içerisinde nefes almanın zorlaştığı ring servislerle ilgili talepler üzerine;

·         Sabah ve akşam çift yönlü çalışan ring sayısı 2’den 3’e çıkarılacak.

·         07.30-09.30 arası uygulanan bu sistem karşılaşılan yoğunluğa binaen 13:00-14:00 ve 16:00-18:00 arası da uygulanacak.

·         Lojmanlara öğrenci ring servislerinden kaydırma yapılmayacak.

·         Haftasonları da nispeten seyrek periyotlarla ring servis hizmeti sağlanacak.

·         Hafta içi 20 dakika olan sefer aralıklarının azaltılması talebi değerlendirilecek.

Öğrenci Konseyi yurt buluşmaları 28 Nisan akşamı Gölet Yurtları ile devam edecek.

 

İTÜFEST kombinelerin İTÜ24'ten! İTÜ Öğrenci Konseyi logo yarışması

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi