Orbital Dergisi 2. Sayısı Mayıs Ayında Sizlerle

Türkiye'de şu anda bilimsel anlamda 'ilk kimya dergisi' olma özelliği taşıyan ORBİTAL dergisi 2. sayısıyla Mayıs ayında sizlerle buluşuyor!

İTÜ Kimya Bölümü ve İTÜ KSB desteğiyle, İTÜ Kimya Kulübü tarafından hazırlanan 'ORBİTAL' dergisi kimya bölümü öğrencilerinin kimyayla ilgili yaptıkları bilimsel araştırmaların, kimya sektörü ile ilgili haberlerin ve akademik çalışmaların yer aldığı, kar amacı gütmeyen kimya dergisidir.

İlk sayısı Mart ayında, İTÜ KSB desteğiyle yayımlanan Orbital, ülkemizde kimyaya olan ilginin arttırılması amacını misyon edinmiştir. Şu anda bilimsel anlamda Türkiye' deki tek kimya dergisi olma özelliğine sahip dergi, sürekli bir yayın akışıyla birlikte üniversite sınırlarından çıkararak geniş kitlelerle de bu değeri paylaşmak istiyor. Mayıs ayında yayımlanacak ikinci sayıda kapak konusu Şekil Hafızalı Polimerler dışında Radyoaktivite, her biri sadece 1 nanometre çapındaki Buckminsterfullerenler, Anestezi, İnsanoğlunun bildiği en hafif maddelerden biri olan Aerojeller,  Mutluluğun Kimyası ve daha birçok farklı konuda yazı kaleme alındı ve sizlerle buluşmayı bekliyor. 

2.sayısı için çalışmaları tüm hızıyla devam eden, mayıs ayı içerisinde çıkarılacak derginin daha geniş kitlelere duyurulması ve üstlendiği misyonu tam anlamıyla yerine getirebilmesi için derginin ilk sayısına internet ortamında www.ksb.itu.edu.tr ve www.kimya.itu.edu.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca dergiyle ilgili en son gelişmeleri ise www.facebook.com/orbitaldergi adresinden takip edebilirsiniz.

 

İTÜ'nün ve Türkiye'nin ikinci uydusu uzayda İTÜ'nün ikinci yerli mini uydusu fırlatılıyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor