Rektörlük Kupası'nda Kaos

Her yıl düzenlenen İTÜ Futbol Rektörlük Kupası müsabakalarında bu yıl yarı final maçlarında olan olaylar nedeniyle büyük bir kaos yaşandı. İTÜ rektörlük turnuvası altında yapılan fakülteler arasi futbol turnuvasında takimlar grup aşamasından sonra çeyrek final ve yarı final maçları oynadı. Ancak turnuvada şok etkisi yaratan hükmen mağlubiyet gerekçeleri sosyal medyada tepkilere neden olup patlak vererek turnuvanın final maçı öncesi yeni bir boyut kazandırdı.

İNŞAAT FAKÜLTESİ FİNALDEN HÜKMEN MEN EDİLDİ

Rektörlük Kupası yarı final maçında İnşaat Fakültesi ve YDY karşı karşıya gelelerek maçın sonunda İnşaat fakültesi  penaltılarla kazandı. Ancak maçın 2.yarısında İnşaat fakültesi takımından sorumlu olan teknik görevli ilk görevi olan fakülte personelliği gereğince dekanlıktan acilen çağırılarak maçı yarıda birakmak zorunda kaldı. Maçtan ayrılmadan önce spor birliği tarafından görevlendirilen gözetmene durumu bildirilerek hocanın görevine gitmesi gerektiği belirtildi. Gözetmen de bir sorun teşkil etmeyeceğini belirtti. Maç sonunda İnşaat Fakültesi penaltılarda YDY'yi yenerek finale çıktı. Ancak bir sonraki gün spor birliğinden gelen "hükmen mağlup edildiniz" haberiyle İnşaat fakültesi futbol takımında soğuk duş etkisi yarattı. Bunun üzerine İnşaat Fakültesi futbol takımı savunmasını yapmak için spor bi̇rli̇ği̇ başkaniyla bir görüşme yaparak durum bildirdi. Görüşmelerde İnşaat Fakültesi Futbol Takımı gerekli savunmasını yapmış olup bütün gerekli belgeleri teslim ettiği halde final hakkı elinden alınarak hükmen mağlup edildi. Bunun üzerine İnşaat Fakültesi futbol takımı sosyal medyada dikkat çekip bu haksızlığı kamuoyuna bildirmek için Facebook ve Twitter üzerinden çeşitli yazılar gönderdiler. Ancak spor birliği kararından dönmeyerek İnşaat fakültesini finale çıkartmadı. İnşaat Fakültesi Futbol Takımı ise "Biz fakülte takımları olarak bu turnuvayı sonuç odaklı değil, tamamen spora gönül vermiş öğrencilerimizin sporun gerektirdiği bir şekilde ortak bir etkinlikte buluşarak ilişkilerimizi geliştirmede ve spor ahlakını aşılamada bir araç olarak görmekteydik. Maalesef bu düşüncemiz tamamen yıkılmış, İTÜ'ye ve spora olan inancımıza büyük darbe indirmiştir. Yapılan bu yanlışlığı herkesin görmesi, adaletin yerini bulması ve ayrıca bu olayların tekrar yaşanmaması için kamuoyuna duyurmak istedik" açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler. 

MAKİNA FAKÜLTESİ DE BENZER SEBEPTEN DOLAYI YARI FİNAL MAÇINDA HÜKMEN MAĞLUP SAYILDI

Bir diğer kaos ise Makina - Maden Fakülteleri arasında yaşanan yarı final maçında yaşandı. Makina fakültesi hocası Yusuf Ziya Kocabal çeyrek final maçında hakeme yaptığı itiraz nedeniyle tribüne gönderilmiş ve maç sonunda yarı final maçında takımının başında olmayacağını belirten 1 maçlık ceza almıştı. Yarı final maçında Yusuf Ziya Kocabal'ın yedek kulübesinde olmaması ve onun yerine bir öğretim üyesi veya idari görevlinin çıkmaması nedeniyle yarı final maçında hükmen men edildi ve finale Maden fakültesi çıktı. Makina fakültesi takımı bu verilen karar nedeniyle spor birliğine İnşaat Fakültesi takımı gibi tepkiler gösterdiler ancak spor birliği kararından vazgeçmeyerek finalin adının Maden - YDY olduğunu açıkladı. Bu karar Makina Fakültesi takımında büyük üzüntüye neden olarak sosyal mecralar aracılığıyla sesini duyurmak isteyen takım "Bizler Makine Fakültesi Futbol Takımı olarak her yıl düzenlenen Rektörlük Kupası'nda bu yıl finale çıkma başarısı gösterdik. Her yıl sporcuların birbirlerine beslediği saygı ve sevgi çerçevesinde amatör ruhla düzenlenip oynanan, sporcuların 6 aylık bir antrenman periyodu ile hazırlanıp emek verdiği ve ciddiye aldığı bu turnuvada bu yıl Makine Fakültesi olarak cezası nedeniyle tribünde olan Yusuf Ziya Kocabal Hoca'mızın yerine yedek kulübemizde bir öğretim üyesi veya idari görevlinin çıkmaması gibi son derece ucuz bir nedenle, İTÜ spor kültürüne ve sporcu ruhuna yakışmayacak şekilde hükmen yenik sayıldık. Birçok fakültenin kaptanı olan arkadaşlarımızla konuştuğumuzda herkesin yaşanan haksızlık karşısında bizim yanımızda olduğumuzu gördük. " açıklaması yaparak İTÜ Spor birliğine tepkilerini gece boyunca tüm Facebook ve Twitter sayfaları aracılığıyla iletti. 

Final Karşılaşması 10 Mayıs 2013 Cuma(Bugün) Günü saat 17:00 'da İTÜ Stadyumunda oynanacaktır.

 

Taşkışla Şenlik 19 Mezuniyet öncesi İTÜ sistem fotoğrafınızı değiştirmeyi unutmayın

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi