Rektörlükten edebiyata HAYIR

İTÜ içerisindeki köklü kulüplerden olan İTÜ Edebiyat Kulübü'nün yıllardır düzenlediği "Edebiyat Günleri" etkinliği bu sene rektörlük tarafından güvenlik gerekçesi ile İTÜ dışarısından gelen katılımcılara kapatılınca etkinlik iptal edildi.

Etkinliğin iptal olması üzerine resmi Twitter hesapları üzerinden konu ile alakalı bildiri yayınlayan İTÜ Edebiyat Kulübü, ülkemizde son zamanlarda artan güvenlik endişesinin edebiyat ve sanat etkinliklerinin engellenerek azaltılamayacağını bildirdi.

Etkinliğin planlama sürecinde sessizliğini koruyan rektörlüğün, etkinliğe yalnızca bir gün kala yasak yoluna gitmesi tepki çekerek İTÜ imajı üzerinde olumsuz etki bıraktı.

Bu ilk değil

Rektörlüğün etkinliği iptal etmesi durumu ise İTÜ için bir ilk değil. Daha önce de, aynı gerekçe bahane gösterilerek bu sene düzenlenecek olan İTÜFEST'in rektörlük tarafından iptal edildiğini haberimizde duyurmuştuk. Bunlara ek olarak İTÜ Rektörlüğü tarafından aynı gerekçe ile birçok kulüp etkinliği iptal edilmeye devam ediyor.

İTÜ Edebiyat Kulübü'nün resmi Twitter hesabından yayınladığı bildiri:

Sosyal medyadan Edebiyat Kulübü'ne destek

Etkinliğe katılacak olan konuşmacılar ve katılımcılar sosyal medya üzerinden etkinliğin iptaline tepkilerini göstermeye devam ediyor.

2015-2016 Yaz Okulu ders programı açıklandı Bir Demirel'i daha kaybettik

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi