Sen karışma, sus!

7 Temmuz 2015 Salı günü saat 17.30-19.30 saatleri arasında gerçekleşen MAT 103E yaz dönemi vizesi sırasında öğretim görevlisi Ali Sırma ile öğrenci Selen Argadal arasında yaşanan bir olay öğrencilerden toplanan imzalarla yargıya intikal etti.

Sınav esnasında yaşananlar Selen Argadal tarafından dilekçeye şu şekilde yansıtıldı:

"En arka sırada iki arkadaşımın yanında oturdum. Saat 18.00 sularında ismini daha sonradan öğrendiğim Doç.Dr. Ali Sırma sınıfta gezinmeye başladı ve solumdaki kişinin yanında durdu. Yüksek sesle solumdaki kişiye sorular sormaya ve onunla münakaşa etmeye başladı. Sorduğu sorular "Masada ne yazıyor, sıranın altında ne var?" gibi sorulardı. Tartışmaları uzamaya başladığında hocadan sessiz olmasını rica ettim çünkü hocanın tartıştığı kişi kendisini sessiz bir şekilde savunuyordu. Aldığım cevap yüksek sesle "Sus! Sen karışma!" şeklinde olup şahsımı baskı altına alıp kendini haklı çıkarmaya yönelikti. Bu olay üzerine tümüyle konsantrasyonu bozulan ben aynı hocaya konsantre olamadığımı beyan ederek mümkünse tartışmaya sessiz devam edip edemeyeceğini sordum. Hocanın söz konusu soruya cevabı son derece kaba ve yakışıksız olup bir önceki konuşmasını tekrarlayarak ayrıca şahsıma hakaret ederek aynen; "Sus! Sen karışma, terbiyesiz!" şeklinde devam etmiştir."

Yaşanan olayın ardından ne yapabileceğini öğrenmek ve görüş almak üzere sosyal medyayı kullanan Selen, sınıfta bulunan insanların da desteğini alarak dilekçeyi İTÜ Rektörlüğü'ne ve Çağlayan Adliyesi'ne iletti. Şimdi ise adli sürecin sonuçlanması bekleniyor.

Beklenen duyuru! Ağaçlarımız yeniden kesiliyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor