Özlem
Son 180 günde 0 haber

Tüm ders programları değişti: BİL101E artık yok

İTÜ Öğrenci Konseyi'nin İTÜ Rektörlüğü ile sürdürdüğü çalışmalardan sonra, öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda bölümlerin ders programları ve ders içeriklerinde köklü değişikliklere gidildi. 

Bitirme tasarım projeleri dersi 2 döneme yayıldı

Bölümlerin tamamına yakınında bitirme tasarım projesi dersi I ve II şeklinde olmak üzere toplamda 8 krediye yayıldı. Bundan sonra her iki dönemde de açılacak olan bu dersleri, öğrenciler istedikleri dönem alabilecek. Bitirme projelerinden alınan en düşük harf notunun ise BB olacağı belirlendi.

BİL101E yerine programlamaya giriş

Her İTÜ'lünün alırken korktuğu, dersi nasıl geçtiğini anlamadığı BİL101E, tüm bölümlerin ders programlarından kaldırıldı. BİL101E yerine ise bölümlerin kendi ihtiyaçlarına yönelik olarak belirlenen programlamaya giriş dersleri olacak.  

Önşartlı dersler ve kredi sayılarında değişiklik

Önşartlı derslerde ise önşart zincirinin maksimum 3 ders olmasına karar verilirken bölümlerin toplam lisans kredi sayılarında da değişiklik yapıldı. Bazı bölümlerin kredi sayıları azaltılırken bazılarında ise artış oldu.

Kredi sayısı azaltılan bölümlerde Geomatik Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği göze çarparken; Peyzaj Mimarlığı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Makine Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümlerinin kredi artışları fark ediliyor.

Bölümlerin yeni toplam lisans kredilerine ve derslerin kredilerine ulaşmak için tıklayınız.

Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt yaptırırken bilmen gerekenler Yemekhane ücretlerine zam

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi