Yılın ezberbozan kadını İTÜ'den

İTÜ Ayazağa Kampüsü KOSGEB bünyesinde proje faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam eden SBS Bio Çözümler kurucusu Aslı Elif Tanuğur "Türkiye'nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi" seçildi. 

Son 10 yıldır Türkiye'nin her köşesinde yaratıcı fikirleriyle başarıya ulaşan kadınları ödüllendiren Ekonomist Dergisi bu yıl da ezberbozan kadınları ödüllendirdi. Yılın ezberbozan kadını ve SBS Bio Çözümler kurucusu Aslı Elif Tanuğur projesine İTÜ Arıteknokent'te devam ediyor.

Aslı Elif Tanuğur kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Tanuğur, İTÜ'de Yüksek Mühendis unvanını kazandı. 2000 yılında çalışmaya başladığı bal şirketinde bir labaratuvar kurarak, 14 yıl Ar-Ge Kalite Direktörlüğü görevini üstlendi.

Daha sonra arı ürünlerindeki tecrübesiyle, kendi şirketini kurmak üzere çalışmalara başladı. Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ve Ziraat Mühendisi Taylan Samancı ile, KOSGEB destekli propolis projesiyle, 2013'te SBS Bio Çözümler'i kurdu. Halen,“Sözleşmeli Model ile Arı Ürünleri Üretimi” çalışmalarıyla 60.000 kovandan bal, arı sütü ve propolis temin ediyor. Ürün, ABD, Kanada, Arap Ülkeleri ve Kore'de satılıyor.

İTÜ'ye tabela ödülü APİS model uydu takımından birincilik

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor