Üniversitelere özel koruma geliyor

Stat ve üniversitelerde yaşanan olaylar, İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Emniyete bağlı olarak çalışacak 10 bin koruma memuru alınacak.

 ‘Özel  Koruma Memurları’ yasası  geliyor.  Stadyumlarda, üniversitelerde,  yurtlarda, hassas noktalarda,  büyükelçiliklerin  hatta karakollarda görev  yapacak.  Düzenlemeyle 10 bin koruma memuru alınması planlanıyor.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM’de gazetecilere, “Özel Koruma Memurları” Yasası hazırlığında olduklarını söyledi. Yasa ile  ‘özel koruma memuru’ adı altında yeni bir birim oluşturuluyor. Koruma memurları özel güvenlik ile polis arasında bir konumda olacak. Stadyumlarda, üniversitelerde yurtlarda,  görev alacak. Aynı zamanda,  kişilerin,  binaların,  hassas noktaların büyükelçiliklerin korunmasında yer alacak.  Bakan Güler,  karakolların korunmasında nöbetlerinde bu kişilerin görev alacağını da söyledi. Yasanın bu yasama  yılında çıkması bekleniyor. Yasa çıktıktan sonra ilk olarak 10 bin koruma memuru alınacak. 4 ay teorik 2 ay uygulamalı eğitim verilecek.  Uygulamanın ilerleyen aşamalarında, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı korumasında da görev alacaklar

Karakolları da koruyacaklar

Bakan Muammer Güler, polisin kendi karakolunu bile koruma memurlarının koruyacağını söyledi. Güler, bir tür “resmi-özel” statüde çalışacak koruma memurlarının belli saatlerde görev yapacağını dile getirdi. Ülke genelindeki üniversitelerde yaklaşık 40 bin özel güvenlik çalışıyor. Koruma memurlarının giyeceği üniforma polisten farklı olacak.

GDO:2 İTÜ:0 - İTÜ pes etti İTÜ Türkiye'nin En İyi 6 Üniversitesinden birisi

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi