Yeni Akit'ten İTÜ'ye cami provokasyonu

Daha önce defalarca kez İTÜ üzerine provokasyonlara neden olarak gündem oluşturan Yeni Akit adlı gazete bu sefer de "20bin İTÜ'lü cami istiyor" manşeti atarak yepyeni bir tartışmaya start veriyor. 20 Haziran 2014 tarihli gazetesinde 20bin İTÜ'lünün cami istediği gibi bir iddiada bulunan Yeni Akit, kaynağını adı İTÜ'de kavga ve olaylarla anılan Anadolu Gençlik Derneği ve bağlantılı kulüp ve topluluklarına dayandırıyor. 

İTÜ'deki öğrenci sayısından dahi habersiz hazırlanan haberde, kampüse uzaklığı 400 metre olan Maslak camii için ise "İTÜ'ye en yakın cami 1,5-2km uzaklıkta" ifadesi kullanılmış durumda. Fen-Edebiyat Fakültesi-Uçak-Uzay fakültesi arası yürüyüş mesafesinin 1km'yi aştığı düşünüldüğünde ise haber kaynağının İTÜ'lüler olmaması ihtimali daha da artıyor.

Rektörlük Seçimleri Sonrası Çıkan Dedikodu
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA'nın rektörlük görevine yeni başladığı dönemlerde "İTÜ'ye Cami" dedikodusu kaynağı bilinmeksizin ortalıkta günlerce dolaşmıştı. O dönem rektörlükle temasa geçen İTÜ24 ise böyle bir cami projesi olmadığını ve hiçbir platformda böyle bir vaatte bulunulmadığını belirtmişti. Geçen bunca zamanın ardından bu olayın havuz medyası haber merkezleri tarafından tekrar hortlatılması İTÜ kamuoyunda hükumet tarafından rektörlüğe cami projesinin dayatılmaya çalışılmaya başlanması olarak algılandı.

İşte Yeni Akit'in cami isteğini dile getirdiği topluluklar:
İTÜ Akparti Teşkilatı
İTÜ Dil Tarih Kulübü
İTÜ Münazara ve Hitabet Kulübü
İTÜ Anadolu Gençlik Derneği
İTÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü
İTÜ Öğrencileri Platformu
İTÜ Tarih Topluluğu
İTÜ Platformu


İTÜ ARISAT ABD'den zaferle döndü Mezunlar Dernekleri Master Games Turnuvası Gerçekleşti

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor