Öykü
Son 180 günde 0 haber

2019-2020 eğitim öğretim döneminde İTÜ yurtlarına %15 zam

İTÜ, 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yurt zamlarıyla başlıyor. İTÜ'deki tüm yurtların aylık fiyatlarına bu sene ortalama %15 zam yapılmış durumda. Yapılan son zamla birlikte en ucuz erkek yurdu olan ve 3 kişilik odalara sahip Vadi Yurtları'nın ücreti aylık 420 TL, en ucuz kız yurdu olan ve 3 kişilik odalara sahip Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu da aylık 480 TL oldu. Gölet Yurtları fiyatları ise 1680 TL'ye kadar yükselerek, İstanbul'da ev kirası fiyatlarını yakaladı.

İTÜ yeni fiyatları duyurmadı

2019-2020 eğitim-öğretim yılı yurt ücretleri belli olmasına rağmen İTÜ Yurtlar ve Burslar Koordinatörlüğü'nden resmi fiyat listesi duyurusu yapılmadı. Diğer pek çok üniversite resmi sitelerinden yeni dönem yurt ücretlerini duyururken, İTÜ yurtlarının yeni aylık ücretlerini sadece yeni yurt başvurusu yapan 2019 girişli öğrenciler başvuru sayfasından görebiliyor. arı24 olarak ulaştığımız güncel yurt ücretleri ise şu şekilde.

İTÜ yurtlarının 2019-2020 dönemi aylık ücretleri

Fiyatlar durmadan artıyor

2017-2018 eğitim-öğretim yılından bugüne kadar son yapılan zamlarla birlikte  yurtlara toplamda %30'a yakın zam yapıldı. Bu zamlarla tüm yurtların fiyatları ortalama 200 TL artmış oldu. Devamlı artan ücretlere rağmen yurtların yaşam koşullarında iyileştirmeler yapılmaması öğrenciler tarafından tepki toplamaya devam ediyor.

2017 yılından bugüne İTÜ yurtları aylık ücretleri

ODTÜ'yü  üçe katladık

Oda tipleri karşılaştırıldığında ağırlıklı olarak tek, çift ve üç kişilik odalara sahip İTÜ, şu anda Türkiye'nin hemen hemen en pahalı devlet üniversitesi yurtlarına sahip. Ağırlıklı olarak daire tipindeki odalara ve altı, sekiz kişilik geniş kapasiteli odalara sahip Boğaziçi Üniversitesi ise yine İstanbul'da olmasına rağmen İTÜ'den ortalama 200 TL daha ucuz. İTÜ'nün fiyatları ODTÜ'yle karşılaştırıldığında ise İTÜ, ODTÜ'nün fiyatlarını neredeyse üçe katlıyor.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Aylık Yurt Ücretleri Karşılaştırması 

 

Fiyatlar yükselmeye, kontenjanlar artmaya devam ediyor

Son iki sene içerisinde fiyatlarına neredeyse %30 zam yapılan İTÜ yurtları ağırlıklı olarak iki veya üç kişilik odalara sahip. Yeni, geniş kapasiteli bir yurt yapılmamasına rağmen kontenjanlar da son hız artmaya devam ediyor. Artan bölüm kontenjanları ve koşulları aynı kalan yurtlar sebebiyle öğrenciler aylarca yedek listelerde bekliyor. Yurda girmeye hak kazandıklarındaysa özel yurtları aratacak, ev kirasına denk ücretleri ödemek durumunda kalıyor. 

İTÜ İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışması başladı Türkiye Uzay Ajansı'na İTÜ'lü başkan

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi