Yeşil Kampüs Tam Gaz

İTÜ Rektörlüğü'nün 2013 yılında başlattığı "Yeşil Kampüs" projesi Ayazağa Kampüsü'nün çeşitli yerlerinde devam ediyor. Projenin en önemli ayaklarından biri olan “Bisiklet Kenti İTÜ”yü kurmak için bisiklet yolları inşa ediliyor.

Ayazağa Yerleşkesine kazandırılacak toplam 5 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolları sayesinde İTÜ’lüler pedal çevirebilecek ve kampüste rahatça yürüyebilecek. Bu kapsamda, ilk etap çalışmalar Etiler Yolu ve Bedri Karafakioğlu Caddesi üzerinde başlatıldı. Bedri Karafakioğlu Caddesinin bir bölümü araç trafiğine tamamen kapatıldı. Bu süreçte akademik ve idari personel cadde üzerindeki otoparkları kullanabiliyor. Otoparklara erişim alternatif yollardan sağlanırken, görevliler ve tabelalar ile yönlendirme yapılıyor.

Bedri Karafakioğlu Caddesi üzerindeki çalışma tamamlandıktan sonra, güzergâhın sadece yayalar ve bisikletliler tarafından kullanılması amaçlanıyor. Bu nedenle aşamalı bir geçiş yapılarak, cadde araç trafiğine bütünüyle kapatılacak.

 

Yapılan çalışmalar, Ayazağa Yerleşkesinde karbon salınımının minimum düzeye indirilmesini, yaya ve bisiklet öncelikli bir kampüs ortamı oluşturulmasını sağlayacak. Araç trafiğinin azaltılmasına paralel olarak, bisiklet yollarının artırılması, bisiklet kiralama ve parketme istasyonları kurulması, bisiklet tamir atölyesi ve bisiklet satış mekânı açılması hedefleniyor.

 

Horizon2020 İTÜ Koordinatörlüğünde İlk Proje İTÜ Satrançta da Şampiyon

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi