Yıldız Holding ile akademik işbirliği

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Holding arasında lisansüstü eğitim çalışmaları, AR-GE projeleri ve üniversite-sanayi işbirliğinde yeni ufuklar açacak ortak akademik çalışmaları içeren bir protokol imzalandı.

Gerçekleştirilen imza törenine Yıldız Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Özkol, Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Kimya Metalurji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beraat Özçelik, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Tayfun Kındap ile Yıldız Holding Global İnovasyon Başkanı Ahmet Anbarcı katıldı.

Büyük İşbirliği

Yıldız Holding’in, ulusal ve uluslararası fonlarla desteklenen projelerinde öncelikli tercih İTÜ’lü öğretim üyeleri ile işbirliği yapılması olacak. Yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarını sürdüren İTÜ’lü öğrenciler, ortak ilgi alanına giren konularda Yıldız Holding tesis ve laboratuvarlarını kullanabilecek ve tez çalışmalarını gerçekleştirmek için hammadde, sarf malzeme desteği alabilecek. Ayrıca yüksek lisans çalışması boyunca 2 yıl süreyle, doktora çalışması boyunca 4 yıl süreyle öğrenciler Yıldız Holding bünyesinde yarı zamanlı çalışma hakkı kazanabilecek. Yıldız Holding’de kısa dönem staj yapan İTÜ’lü öğrencilerden staj sonunda seçilenlere 1 yıl boyunca yarı zamanlı çalışma imkânı, eğitimini tamamlayan öğrencilere ise tam zamanlı işe alımlarda öncelik sunulacak.

 

Yıldız Holding, geçtiğimiz yıl, dünyanın en köklü ve saygın bilim akademilerinden biri olanHarvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’ne önemli bir bağışta bulunarak, bu alandaki araştırmaları destekleme kararı almıştı. 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi adıyla ve Gökhan Hotamışlıgil liderliğinde çalışmalarını sürdürecek olan merkez, kronik hastalıkların oluşmasını önlemek adına hem Türkiye’den hem dünyadan bilim adamlarının çalışmalarına ev sahipliği yapacak. Bu çalışmaların ışığında diyabetle ilgili ilk bulgularının da yavaş yavaş çıktığının müjdesi verildi.

 

Yeni araştırmalar

İTÜ’nün gıda alanındaki araştırmalarıyla dünyada da saygın yere sahip olduğuna işaret eden Ülker, “Protokolün ilk adımı olarak, uluslararası bilim, teknoloji ve sanayi paydaşlarının bir araya geldiği, çok boyutlu bir çalışma üzerine yoğunlaştık. Almanya’dan Kiel Üniversitesi ve Breko GmbH şirketiyle Türkiye’den İTÜ ve Yıldız Holding’in inovasyon şirketi NorthStar Innovation, insanlardaki omega-3-yağ asitleri kullanımını artırmayı hedefleyen fonksiyonel ürün üzerinde çalışacak” dedi.  

Törende konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün 250. Yılına doğru geri sayıma geçen bir üniversite olduğuna işaret ederek, “Amacımız tam bir araştırma ve inovasyon üniversitesi olarak İTÜ’yü geleceğe taşımak” dedi.

Sportif ve sektörel havacılık İTÜ'de buluşuyor Taşkışla Şenlik sunar: Ortabahçe Konserleri

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi