ARIGE Robotu Avrupa 3.sü

Uluslararası çaptaki en büyük ve en prestijli robot yarışmaları arasında yer alan “Robot Challenge”da yarışan Arı Teknoloji Geliştirme Kulübümüz (ARIGE) Avrupa 3.'sü oldu.

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ümit Yelken ve Erdem Şen, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Talha Gülbudak, Erkan Şen ve Abdüssamet Hatipoğlu ile Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Elif Almira Sözlü'den oluşan takım, Avusturya'nın Viyana şehrinde düzenlenen ve yaklaşık 500 robotun katıldığı uluslararası robot yarışmasının "Puck Collect" kategorisinde "The Bee of Vienna" isimli robot ile Avrupada 3. oldu.

'Bayrağımızı dalgalandırmak bizi çok gururlandırdı.'

Yaşadıkları çeşitli olumsuzlukların kendilerini zorladığını belirten Ümit Yelken "Yarışmaya hazırlanmak için sınavlarımızdan, derslerimizden çok fazla taviz verdik. Yarışmanın ilk günü teknik bir arıza sonucu tüm elektronik aksamımız yandı. Ancak ekip çalışması olarak gerçekten çok iyi olduğumuz için hızlı bir şekilde tüm elektronik aksamımızı yeniledik” dedi.

Yurtdışından çok ciddi adaylarla yarıştıklarını belirten Yelken, Türkiye'den katılımın az olduğu böyle prestijli bir yarışmada ilk 3 derecede yer alabilmenin önemli olduğunu ve ödül töreninde bayrağımızı dalgalandırmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Robot Challenge Hakkında

Robot Challenge, katılımcıların kendi otonom ve mobil robotlarını yaptıkları, dünya çapındaki en büyük etkinlikler arasında yer alıyor. Dünyanın her yanından robotik konusunda ilgili insanları bir araya getirerek, geniş kitlelere yaratıcılıklarını sergileme fırsatı sunuyor. 14 farklı yarışma kategorisiyle, yeni başlayanlar kadar deneyimli robot tasarımcılarına, her yaştan katılımcıya da mücadele zemini sağlıyor. Bilişim, elektronik, mekanik ve yapay zeka alanında ayların emeğine karşılık, katılımcılar ödül olarak robotlarını hevesli izleyicilere tanıtma şansı yakalıyor. Son yıllarda robotik alanında dünya çapındaki en büyük etkinliklerden biri haline gelen Robot Challenge’da, 2004 yılından bu yana 56 ülkeden 2 binden fazla robot yarıştı.

İTÜ Ultimate Frisbee'nin Amsterdam Zaferi İTÜ Öğrenci Konseyi yurtlarla buluşuyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor