Big Bang 2016'da yarışacak otomotiv kategorisi finalistleri belli oldu

Big Bang 2016'nın 12 Kasımda gerçekleşecek olan finaline otomotiv kategorisinde yarışacak olan girişimci gruplar belirlendi. Otomotiv kategorisinden 5 grup ve genel kategori arasından 15 grup finalde Big Bang sahnesinde olacak ve derece alıp 3 miyon TL'den paylarını almaya çalışacak.

Finalde olan 5 otomotiv girişimini tanıyalım

* FORMulate: Parça başına üretimi 5 dakikanın altına indiren (seri üretime uygun), yeni nesil bir reçine formülasyonunu otomotiv malzeme pazarına sunmaktadır.

* Metrobi: Bulut tabanlı altyapı ile yapay zeka ve veri bilimini kullanarak toplu ulaşım yöneticilerine ve yolcularına ihtiyaç duydukları araç ve bilgileri sağlamaktadır.

* Nanografen: Grafen kullanarak araç parçaları üretip verimi artıran bir projedir.

* Parkkolay: Park etmek isteyen kişilere park hizmeti veren işletmelerin buluştuğu, park etmeyi kolaylaştıran mobil bir uygulamadır.

* PROGİN_BİLİŞİM_TRANSAFE: Transafe her araca sonradan monte edilebilen otomotiv radarı temelli bir önden çarpma/çarpışma ve takip mesafesi uyarı sistemidir.

arı24 ailesi olarak İTÜ Çekirdek'in 12 Kasım'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan büyük finali BİG BANG'de tüm finalistlere başarılar diliyoruz.

İTÜlülerden örnek bir girişim: Astero Biyonik Orhan Kural'dan Çağatay Ulusoy'a dava

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi