Mert
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Kısa Film ve Belgesel Kulübü'nden festivallerde başarı

Sinemaya gönül vermiş öğrencileri, bölüm ayırt etmeksizin bir araya getiren İTÜ Kısa Film ve Belgesel Kulübü; 2017 Şubat ayında çektiği "HAYYAT" adlı kısa film ile dünya çapından insanların katıldığı birçok festivalde sesini duyurdu. Miami Epic Trailer Film Festivali'nde ve San Marino Film Festivali'nde yarı finalist olan ekip üyelerinin çalışması 10 farklı festivalde daha gösterim aldı. İTÜ'yü gururlandıran kulübün bundan sonraki amaçları ise zaman içinde yükselerek uzun metraj film çekmek.

Ekibin azim dolu çekim günleri

Kulübün kurucu üyesi olan Ahmet Muhammet Kül ile yaptığımız röportajda kendisi çekim zamanında yaşadıkları olayları bize anlattı:

"Kulüp olarak toplandık. Herkes kendisindeki öyküleri ortaya çıkardı. Ne yapalım, hangisini çekelim derken senaryo yazıldı; ekipmanlar bulundu. Çekim gününe kadar her şey güzel gidiyordu. Çekim günü hava ile birlikte bir sürü muhalefet olduğunu anladığımızda iş işten geçmişti. Herkesin bu filme inancını gördük ve eksi derecelerde filmimizi 2 günde çektik. Herkes ama herkes soğuktan kıpkırmızı olmuştu. Doğum günü sahnesi aslında Gölet Kafe'de çekilecekti ama çekim günü gerçekten doğum günü partisi olduğu ve çok fazla sayıda çocuk olduğu için hızlı kararlar ile Simmit Kafe'de çektik. Aslında bu filmin altında almış olduğumuz hızlı kararlar ve filme olan inancımız yatıyor. Bu arada belirtmekte fayda var, çekim günü planlanan kamera gelmediği için acil olarak başka bir kamera bulundu. Görüntüler çok daha iyi olabilirdi ama artık gelecek projelere..."

"HAYYAT"ı merak edenler için buraya bırakıyoruz:

Akademik performansta İTÜ ilk 10'a giremedi Türkiye'de ve İTÜ'de bir ilk: Blockchain Kulübü

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi