Finallere nerede çalışacağını bilmeyenlere 7 tavsiye

1-) Tabi ki bu listeye bir numaradan giriş yapacak olan yer; ders çalışmak için aklımıza ilk gelen yer olan Mustafa İnan Kütüphanesi. Tabi final zamanlarında yer bulmak biraz zor bizden söylemesi :)

2-) Biraz sohbet, biraz muhabbet; çay, kahve, aa dur ona da selam vereyim geliyorum derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız yer, MED. Şu bir gerçek ki ders çalışma amaçlı girdiğimiz ve kitabın kapağını bile açmadığımız MED, yıllar geçse bile üniversite anıları denince ilk aklımıza gelecek olanlardan.

3-) Genelde Ayazağadakiler bu cevherlerin farkına varmış olmasa bile diğer kampüslerimizin kütüphaneleri ders çalışmak isteyenler için çok iyi bir alternatif. Özellikle Maslak'ta yurtta kalmıyorsanız ders çalışacağınız yeri seçerken bir kere daha düşünebilirsiniz.

4-) Fakültelerin ara katlarındaki masalar da derslerin bitmesi ile daha da sessiz sedasız bir hal almış durumda. İnşaat ve Maden Fakültesi ara katları da ders çalışmak için kullanılabilecek ara katlarımızdan.

5-) Bir yandan yemek yiyip bir yandan ders çalışmak mı istiyorsunuz? O zaman fakülte kantinleri tam sizlik. İnşaat, FEB, Makina ve Maden ise kantin bayrağını ilk sıralarda taşıyanlardan. Tabi boğaz manzaralı ders çalışmak güzel olur derseniz İşletme Fakültesi üst kantinini öneririz.

6-) Kulüp odalarını yazmadan bu listeyi tamamlamak olmaz. Üyesi olduğunuz kulüp odaları, özellikle bölümlerin kulüp odaları bilgi alışverişi için çok elverişli. Ayrıca ortak dersi alan birilerinin çıkma ihtimali de yüksek :)

7-) İstinye Park, Starbucks. Size kalabalık görünmüş olabilir ama arka taraflardaki boş yerleri kovalarsanız kahvenizle birlikte finallerinize çalışabilirsiniz.

Tavsiye etmesi bizden, çalışması sizden :)

 

Vizem düşük, artık geçti yaz okuluna demeyin. Son bir şans elinizden geleni ardınıza koymayın ve çalışın. Unutmayın, İTÜ final okuludur. İTÜ24 ailesi olarak herkese başarılar diliyoruz.

İTÜ sporda en başarılı üniversite oldu Rektörlük seçimleri ertelendi

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi