Girişimciler buraya: InnoCampus İstanbul'da

Mobil girişim hızlandırıcı programı InnoCampus, şimdi de İstanbul’da.

InnoCampus nedir?

İşbirliğine dayalı inovasyon ve girişimcilik deneyimlerini üniversite öğrencilerine yaşatmak amacıyla tasarlanmış kar amacı gütmeyen bir proje olsn InnoCampus, üniversiteli ve ilgili tüm gençleri potansiyel aday olarak görüp gençlere girişimcilik ve 3D üretim eğitimi veriyor. Ortak çalışma, ortak öğrenme, ortak yaratma alanlarından ve dijital platformdan oluşan proje, girişimci adayı gençlerin bireysel ve ya takım olarak katılımına açık.

İlk programını 2015’te Adana’da gerçekleştirip sonrasında İzmir’de de gerçekleştirdiği program ile en başarılı 6 ekibi belirleyen InnoCampus bu altı ekip ile Seferihisar’da yoğun kamp programı gerçekleştirerek seçilen en başarılı 4 ekip ile girişimlerini anlatmak amacıyla Berlin’e gitti. En son 28 Mart – 12 Mayıs tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleştirilen program 16 Temmuz’da da yoğunlaştırılmış yaz programı ile FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleşecek. 3 hafta sürecek programda katılımcılar iş fikirlerini girişimlere dönüştürecek ya da mevcut girişimlerini geliştirebilecekler. Program boyunca Şile Kampüsünde konaklayabilecekler.

Genel olarak 90 saatlik ve 3 ayrı kategoriye ayrılan eğitim programının eğitimleri kendi konularında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Ayrıca her takıma 1-2 mentor atanıp program boyunca takımı desteklemesi sağlanmaktadır. Geriştirilmesi istenen ürünün prototipi ise InnoCampus bünyesindeki YapLab (Fab Lab)’da üretilebilmektedir. 3D yazıcı, lazer kesici ve Arduino eğitimleri ile de hızlı prototipleme konusunda atölye çalışmaları yapılmaktadır.

Başvuruları kaçırmayın!

16 Temmuz’da gerçekleştirecek programa başvurular  www.innocampus.org adresinden yapılabilmektedir. Ayrıca önceki çalışmaları incelemek ve gelişmelerden haberdar olmak isteyenler www.facebook.com/innocampus ve www.twitter.com/inno_campus sosyal medya hesaplarını takip edeblirler.

İTÜ Sosyal Facebook grubu 10.000 üyeye ulaştı İTÜ yine rakiplerinin gerisinde

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi