Güneş enerjisi ile çalışan Türkiye’nin ilk aile otomobili “Aruna”

Güneş enerjisi ile çalışan Türkiye’nin ilk aile otomobili “Aruna” Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi(İTÜ GAE)  2004 yılından günümüze üretmiş olduğu 7 Arıba ve kazandığı 19 kupanın ardından yeni bir seriye geçiş yapıyor. Mitolojide güneşin doğuşunu temsil eden kızıllık ve 7 atın çektiği araç anlamına gelen “Aruna” , İTÜ GAE’nin 10 yıllık geçmişini tek kelimede özetlerken geleceğini de şekillendiriyor.

Ülkemizin güneş enerjisiyle çalışan ilk aile otomobili Aruna, ülkemizde yerli otomobil üretimine destek vermek ve alternatif enerjinin günlük hayata uygulanabilir olduğunu göstermek için tasarlandı. Tasarım sürecinde yapılmış olan anket çalışmalarının sonuçları göz önünde bulundurularak dokunmatik orta ekran, park sensörü, head-updisplay ve cruise kontrol gibi donanımlar araca eklenmiştir.

İTÜ GAE, 700 km menzile sahip Aruna ile 2015 Ağustos ayında 26 şehir ve 6000 kmyi kapsayan bir Türkiye turuna çıkmayı planlamaktadır. Bu turun son etabında Edirne’den İstanbul’a uzanan mesafeyi güneş battıktan sonra katederek güneş arabasının, güneş olmadan da yol alabildiğini göstermeyi hedeflemektedir.

Soru ve görüşler için: aruna@itugae.com

 

 

 

 

 

8. UçArı Vaka Analizi Yarışması başvuruları devam ediyor İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 40 Yaşında

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor