Beril
Son 180 günde 0 haber

İTÜlülere İstanbul'da 10 hamburgerci tavsiyesi

Karnı guruldayanlara, açlıktan hayal görmeye başlayanlara, yemekhane sırasındaki sevgili İTÜlülere ve tüm midesi zil çalan arı24 takipçilerine sesleniyoruz. Bu haberi okuduktan açlığınıza yenik düşüp haberin sonunu getiremeyebilirsiniz. Yine de bizim gibi hamburger fanı iseniz sıkı durun başlıyoruz.

1.Kristal Büfe

Sarımsakla arası iyi olmayanlar burada mı? O zaman ilk önerimiz özellikle sizler için. Siz hiç Kristal'de ıslak hamburger yediniz mi? Eğer cevabınız hayır ise hemen bir Kristal Büfe şubesine gidin ve ıslak hamburger yiyin. Eminiz ki çoğunuzun fikri bu ıslak hamburger ve limonata ikilisinden sonra bir hayli değişecek.

Size önerimiz ıslak hamburgeri Kurtuluş şubesinde yemeniz. Üstelik İTÜ Maçka Kampüsüne de çok yakın :)

2. Kızılkayalar

Islak hamburger fanları için ikinci seçeneğimiz Kızılkayalar. Sadece ıslak hamburgerle kalmamakla birlikte müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunmakta. Ucuz ve kaliteli fast food kavramı burada buram buram hissediliyor.

Favorimiz kesinlikle Taksim şubesi. Dükkan kapısından meydana kadar uzanan sıra sizi ürkütmesin, kendileri oldukça hızlı.

3. Carl's Jr. Burger 

Uygun fiyata kaliteli hamburger mi yemek istiyorsunuz. Carl's Jr. tam sizlik. Sıradan fast food markalarında bulamayacağınız zengin menüsü gerçekten yemeden doyuran cinsten. Biz Super Star with Cheese ile Steakhouse'nun hayranlarıyız. Tavsiye ederiz.

4. Mini Eatery

Mini Eatery, Kadıköy'den Moda'ya doğru yürürken üçgen konumuyla ve farklı tasarımıyla dikkatinizi çekebilecek bir dükkan. Konsept ise mini. Burada yiyeceğiniz hamburger en miniğinden  ve en güzelinden. Porsiyonların küçük boyutlarda sunulması tıka basa tek çeşitle doymaktansa birden fazla çeşidin tadılmasına olanak sunuyor.

5. Ottoman Burger

Çoğumuz burayı Asmalımescitteki Mano Burger olarak biliyor. Hamburger ve atıştırmalık fiyatları uygun olmasına rağmen içecek fiyatları biraz pahalı olabilir. Aklınızda bulunsun. Favorimiz ise Camarillo Burger ve yanında tango baharatlı patates kızartması.

 6. Biber Burger

Biber Burger’in hamburgerlerinin dilden dile dolaşmasındaki en etkili faktör kesinlikle lokasyonu çünkü kendisi tam olarak Beşiktaş'ın göbeğinde bulunuyor. Bu da demek oluyor ki Ayazağa'dan bir minibüs ya da otobüs, Maçka'dan kısa bir yürüyüş ve Gümüşsuyu'ndan da bir otobüs ile hooop Biber Burger'desiniz. Önceleri beş seçenek bulunan menüde artık 10 farklı çeşit hamburger bulunuyor. Hem de seçeneklerden biri vejeteryan müşterileri için.

7. Egg & Burger 

 Eğer Amerikan filmlerindeki o meşhur dinner sahnelerinden birine dahil olmak, müzik kutusuna bir çeyreklik atarak Billie Jean dinlemek istiyorsanız burası tam da sizlik. Klasik Amerikan dinner tarzını enfes lezzetteki hamburger ve hot dogları ile bütünleştiren, şirin mi şirin, Teşvikiye-Cihangir-Fulya ve Etiler başta olmak üzere 5 şubesi bulunan bu mekanda mutlaka bir Egg Burger denemenizi öneririz.

8. Burger House

İngiltere’de bir hamburger dükkanı açıp, bu dükkanı kısa bir sürede çok şubeli bir zincir haline getirmeyi başarmış girişimci bir Türk'ün kendi vatanına da uyarladığı bir burger zinciridir Burger House. Porsiyonları da büyük ve doyurucu.

9. J. Burger

J. Burger’i listeye eklememizdeki en büyük neden kendi ürettikleri mayonezleri. Burada, alıştığınız beyaz ve yoğun aromalı mayonezi bulabilmeniz imkansız. Onun yerine patateslerinin yanında gelen, eğer ilk gidişiniz ise bir süre ne olduğuna karar veremeyeceğiniz, hafif sarıya çalan bir renge sahip jölemsi mayonezleriyle karşılaşacaksınız. Hem sağlıklı hem de çok leziz. Tahminlerle çok uğraşmayın diye mayonezlerini de hemen aşağıya ekledik. Fiyat olarak listemizdeki hamburgercilere göre biraz yüksek. Ama ayda bir kendimizi ödüllendirmek için gitmek isteyeceğimiz yerlerden.

10. "Ben sizin bildiğiniz otomatlardan değilim" : Jetbite

 Ve son önerimizi hem öğrenci cebini sevindiren hem de hiç alışık olmadığımız bir konsepte sahip Jetbite. Jetbite'da hamburgerinizi otomatlardan alıyorsunuz. Hem hızlı hem de ucuz.

Jetbite çok kısa bir süre önce Kadıköy'de ilk şubesini açtı. Dükkan aslında kocaman bir otomat. Siz içeri giriyor, koskocaman bir duvarı kaplayan menüden istediğinizi seçiyor, seçtiğiniz menünün hemen yanındaki ödeme haznesine ödemenizi yapıyor ve trink trinkkk yiyeceğinizi hazneden alıyorsunuz. 

Frizbi Teknik başarıdan başarıya koşuyor Sen de bizden biri olmak ister misin?

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması