İlaç sektörünün dünya lideri firmaları 21. İTÜ Sektör Günleri’ndeydi

İlaç Sektörü’nün dünya lideri firmaları 21. İTÜ Sektör Günleri’ndeydi.

İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından her sene düzenlenen, üniversite öğrencilerine iş dünyasındaki sektörleri ve firmaları tanıtmayı amaçlayan İTÜ Sektör Günleri’nin 21.’incisinde İlaç Sektörü konusu işlendi.

GlaxoSmithKline, Bayer, ve Pfizer firmalarından gelen üst düzey yöneticiler farklı okullardan gelen 700’ün üzerinde katılımcı ile buluştu.

Günün ilk oturumunda Bayer İnsan Kaynakları Yöneticisi Belgin Taşkın ve İnsan Kaynakları Uzmanı Sanem Çizer Güler katılımcıların karşısına geçti. GSK’yı tanıtan ve global ekonomideki yerinden bahseden ikili daha sonra üniversite öğrencilerine yönelik hazırladıkları staj ve part-time çalışma programlarını anlattı.  

Bayer oturumunun ardından sıradaki oturum GlaxoSmithKline İnsan Kaynakları Yöneticisi Zeynep Birgül’ün katılımıyla başladı. Kısaca firmayı tanıttıktan sonra kariyer hedeflerini belirlerken çalışacağı iş ortamına özellikle dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. “Sadece daha fazla kar etme amacıyla hareket eden firmalar yerine insane değer veren ve sosyal sorumluluk projelerinin üzerine düşen firmalarda çalışırken yaptığınız işi daha çok sevdiğinizi fark edeceksiniz.” diyerek çalışacakları şirketleri seçerken bunu göz önünde bulundurmaları gerektiğinden bahsetti.

Zeynep Birgül’ün sunumunun ardından Pfizer İnsan Kaynakları Yöneticisi Cem Gürsel Akkaya katılımcılarla buluştu.  O da diğer firmalardan katılan konuşmacılar gibi sunuma kendi firmasını ve çalışma ortamını tanıtarak başladı. Öğrencilik dönemi boyunca iş tecrübesi kazanmanın önemini vurgulayan Akkaya, öğrencileri uzun dönem staj programlarına teşvik etti. “ Stajlarınızda ne kadar çok sorumluluk ve risk alırsanız; o kadar büyür, o kadar gelişirsiniz.” diyen Akkaya, sunumun sonunda ilaç sektörünün geleceğini yönetici gözünden yorumladı.

Günün son oturumuna sürpriz konuk olarak Türkiye’nin en çok takip edilen mizah dergilerinden Uykusuz’un sevilen karikatüristi Ersin Karabulut katıldı. Söyleşi formatında ilerleyen oturumda Karabulut, sorulara verdiği renkli ve samimi cevaplarıyla öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı.

Bir ProjEM Var Diyorsan başvuruları devam ediyor İTÜ Hornets tam gaz

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi