Esra
Son 180 günde 0 haber

İlklerin takımı İTÜ Hydros ülkemizi temsil etti

Türkiye'nin ilk Hydros takımı İTÜHydros, 2-9 Eylül tarihleri arasında St. Tropez'de 5.'si düzenlenen HydroContest'te hem İTÜ'yü hem de ülkemizi temsil etti.

Davet üzerine Türkiye'yi temsil ettiler

İTÜHydros, 2017 yılında ülkemizde henüz bir hydros takımı yokken HydroContest'in direkt İstanbul Teknik Üniversitesi'yle iletişime geçmesi ve yarışmaya davet etmesi üzerine Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde kuruldu.

Bu sene Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de bir hydros takımı kurulmuş olmasına rağmen yarışmaya Türkiye'den yine sadeceİTÜHydros katıldı. Bu sene 8 kişiyle katılabilen takımın arka planında çoğunlukla Gemi İnşaat Mühendisliği öğrencileri olsa da herhangi bir bölüm farkı gözetmeyen takımda Elektrik ve Makine Mühendisliği öğrencileri de çalışıyor.

Derece olmasa da tecrübe var

Yaşanan bütçe sıkıntıları, üyelerin deneyimsizliği ve mezun olma durumları nedeniyle ilk senelerinde yarışmaya katılamayan İTÜHydros, yenilenen takımı ile zor bulunan sponsorların yeni bir takımı destekleme çekincesine karşı bu sene 5. HydroContest'e katılarak ülkemizi teslim etti. Aracın dümenindeki sorunlar nedeniyle bu sene dereceye giremeseler de sponsorları ile birlikte sorunlarını düzeltmek için çalışmalara ve 2019 yarışlarına katılmak için gün saymaya başladılar bile.

3 gövdeli ITUHydros yüksüz etap teknesi trimaran;

HydroContest nedir?

Tüm yarışmacıların aynı elektrik/motor gücünü kullanarak farklı tekne formları ile maksimum hıza ve verime ulaşmasını hedefleyen yarışma 3 etaptan oluşuyor; yüklü etap, yüksüz etap ve uzun mesafe. Yüklü etapta 200 kg yük ile, yüksüz etapta ise 20 kg yük ile yarışılıyor. Uzun mesafe etabında ise yüksüz etap gemilerinden pili bitine kadar en çok turu atan kazanıyor. Tekne formları ise maksimum hız-minimum direnç kıstasına göre tasarlanmakta.

Kulüplerin tanışma toplantılarının tarihlerini sizler için derledik Rektörlükten geri adım: Vadi Yemekhanesi yeniden açıldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi