İTÜ bugünü sağ salim atlattı

Son günlerde İTÜ Ayazağa Kampüsü içerisinde yaşanılan gerginlikler bugünkü gözaltılar ile devam etti.

29 Şubat'ta Kimya Metalurji Fakültesi(KMB)'de dinci grubun yapacağı etkinlikten önce başlayan gerginlik, 2 Mart'ta hat safhaya ulaşmış; dinci grup karşıt görüşlü grubu ellerinde sopalarla kovalamış ve bu süreçte İTÜ'de polisin olmadığı gün geçmemişti.

3 Mart(bugün) için çeşitli gruplar tarafından sosyal mecralarda İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde toplanma çağrıları yapılmış,  istişhad eylemleri hakkında Twitter üzerinden bildiri geçilmişti. Olayların bu boyuta gelmesinden ve tüm İTÜ mensuplarının hayati tehlikeye atılmış olmasından dolayı İTÜ24 olarak rektörlüğe çağrıda bulunmuştuk.

3 Mart kazasız belasız

Yaşanan bu olaylardan sonra rektörlüğün kampüs sınırlarının güvenliği için sıkı önlemler alındığı görüldü. Ana kapıdan girişlerde tek sıra halinde öğrenci kartı ile geçişler zorunlu tutulup, çantalar arandı. İTÜ'nün en korunmasız giriş kapısı olan Vadi yurtları kapısında her zamankinden farklı olarak fazla sayıda güvenlik görevlisi nöbetteydi. Arabalı girişlerde de içeri giren arabaların İTÜ etiketine sahip olmasına özellikle dikkat edilirken, araba bagajları da arandı. İTÜ mensubu olmayanlar Ayazağa Kampüsü'ne giremedi.

Gözaltılar için rektörlükten açıklama

Soda şişeleri ile okula girdiği ve provake bir durum için orada oldukları iddia edilen 15-20 İTÜ öğrencisi gözaltına alındı. Gözaltılardan sonra tüm İTÜ ailesini bilgilendirmek amacı ile rektörlükten anında açıklama geldi. Gözaltına alınan öğrenciler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

 

İTÜ Maslak MED binasında cihatçı örgütlerin okuldaki saldırılarını protesto etmek isteyen öğrencilere çevik kuvvet polisi saldırdı. 20'den fazla arkadaşımız gözaltına alındı. Arkadaşlarımızı acilen geri bırakın!

Posted by İtü Meclisi Duyuru on 3 Mart 2016 Perşembe

Öğrencilerin getirdikleri soda şişeleri:

Rektörlüğün gözaltılar ile ilgili yaptığı açıklama:

 

 

 

İTÜ'de çekildiğini sonradan fark ettiğiniz 10 reklam Hornets kızları İsrail'e gidiyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi