Tolunay
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Çekirdek girişimlerinde bu hafta: Respo Gadgets, ACLteslim, Acrome

arı24 olarak Türkiye'nin en iyi, dünyanın ise en iyi 3. kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek girişimlerini sizler için derliyoruz. Bu hafta İTÜ Çekirdek girişimlerinden radarımıza takılanlar: Respo Gadgets, ACLteslim ve Acrome. 

1) Respo Gadgets

Respo Gadgets, solunum hastalıklarına karşı pratik ve kalıcı çözümler üretmeyi hedefleyen bir medikal girişim. Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü çatısı altında yüksek lisans tezi olarak başlayan Respo Gadgets'ın geliştirdiği ilk ürünleri ise Dormio. Uyku apnesi olan kişiler için çözüm niteliğinde olan Dormio, Nisan  2018'de çıkıyor ve uyku apnesine sahip 5 milyon kişiye hitap ediyor.  3D yazıcı ile üretilen Dormio için de tanıtım videoları mevcut. 

2) ACLteslim

ACLteslim; e-ticaret siteleri, KOBİ ve bireyler için  teslimat/kurye hizmeti sağlayan bir girişim. Farklı ödeme seçenekleriyle aynı gün içerisinde teslimat garantisi veren platform, bağımsız kuryeler başta olmak üzere kurye firmalarına da iş imkanları sunmakta. Android ve IOS sürümleri mevcut olan platformda anlık olarak paket bilgilerini almak da mümkün. Kolay ve kullanışlı bir arayüzüye sahip ACLteslim'i indirmek için tıklayınız .

3) Acrome

Acrome, endüstriyel ve akademik alanda kullanılan robotik ve mekatronik cihazlar üreten bir girişim. Yeniden programlanabilen ve değişen şartlara uyum sağlayabilen yüksek teknolojili otomasyon cihazları üreten Acrome, daha ulaşılabilir ve maliyeti düşük ürünleri kalite standartlarını düşürmeden üretip ülkenin teknolojik alt yapıya kazandırmayı hedefliyor. Acrome sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz. 

İTÜ'de 10 liraya ne yenir? - Bölüm 2 PolReC, Antarktika'ya 2. seferine gidiyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor