Tolunay
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Çekirdek girişimlerinde bu hafta:Lisa, Metrobi, Walkovr

arı24 olarak Türkiye'nin en iyi, dünyanın ise en iyi 3. kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek girişimlerini sizler için derliyoruz. Bu hafta İTÜ Çekirdek girişimlerinden radarımıza takılanlar: Lisa, Metrobi, Walkovr 

1) Lisa

Lisa; sosyal medya hesaplarınızdan paylaşacak olduğunuz görselleri analiz ederek yüklenecek görsele en iyi anahtar kelimeleri bulur bu sayede etkileşim kitlesini doğru bir mercek altına alınır. Online pazarlama sektörüne doğrudan katkı sağlayan Lisa, hedef kitlenizi büyük oranda arttıracak bir uygulama. Uygulamayı iOS cihazlarınıza indirmek için buraya,  Android olarak indirmek için buraya  tıkalayınız.

2) Metrobi

Şehir içi ulaşımda zamanınızi en iyi şekilde değerlendirmemizi sağlayacak bir girişim Metrobi. Öyle ki anlık olarak sürekli hesaplamalar yapan uygulama, beklediğiniz ulaşım aracında bir gecikme olduğunda sizin için daha hızlı rotaları ve ulaşım araçlarını önerebilir hatta sizlere bir taksi bile çağırabilir. Metropol hayatında ulaşıma ayrılan vakti verimli bir şekilde kullanmamıza olanak tanıyan Metrobi, şuan hala geliştirilmekte ve yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor. Demo talebinde bulunmak isterseniz de site linki burada.

3) Walkovr

Sanal gerçeklik teknolojisini daha da öteye taşımakta kararlı olan Walkovr; fare, klavye ve gamepad ile deneyimlenmekte olan sanal gerçekliğin kısıtlanmasını ortadan kaldırmayı hedefliyor. HTC ve Oculus gibi markalarla çalışmalar yapan girişim, VR gözlükler ile kullanıcısına sonsuz alan yaratmakta. Oyun severlerin büyük ilgisini çeken girişimin ilerleyen süreçte dünya çapında dikkat çekmesi bekleniyor. Girişimin sitesi için tıklayınız.

Frizbi Teknik Amsterdam’dan başarı ile döndü Binası olmayan Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi için imza kampanyası başlatıldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi