İTÜ Çekirdek’te 14 teknoloji projesi “Büyük Patlama”ya aday

100 bin TL büyük ödüllü “İTÜ Çekirdek BigBang ” yarışması için finalistler belli oldu…

Türkiye’nin en önemli girişimci destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, 29 Kasım’daki final yarışması “BigBang” (Büyük Patlama)  için, halk oylaması ve jüri tarafından gerçekleştirilen eleme sonucu, 14 finalist teknoloji projesi belirlendi. Tarımdan hayvancılığa, bulut bilişimden e-ticarete, oyuncaktan sosyal medyaya kadar geniş bir yelpazede, projelerini şirkete dönüştürmeyi hedefleyen teknoloji tabanlı girişimciler, 100 bin TL büyük ödüllü BigBang’de, projelerini en güçlü biçimde sunup, şirketlerini kurabilmelerini sağlayacak destekleri elde edebilmek için yarışacaklar.

İTÜ Çekirdek’te, son 40 proje ekibinden 14’ü, final yarışması BigBang’de, hayallerini gerçekleştirme fırsatı elde etti. Jüri ve halkın oyları ile finale kalan proje ekipleri Aeros, AGHLAB, Barbun, Biocower, Elif Güngör, FCLABS, Floradem, Hangaar, Kuax, Robotica, RocketScience, Smartstay, Tabtoy, Timeshade olarak sıralandı. 

Bu yıl 1000 başvuru arasından ilk kez “Genel Kategori” ve “Bulut Bilişim Kategorisi” olmak üzere iki farklı alanda seçilen finalistler, İTÜ Çekirdek çatısı altında, Ön Kuluçka ve Hızlandırıcı dönemde aldıkları eğitim, danışmanlık, altyapı ve ön finansman destekleriyle projelerine ait iş planlarını hazırladılar. İTÜ Çekirdek’e kabul edildikten sonra 6 ay boyunca aldıkları destekler ve yürüttükleri çalışmalarla, projelerini ticarileştirme aşamasına gelen girişimciler, bu süre içinde projelerini gerçekleştirmek için işbirliği yapabilecekleri yatırımcı ortaklar ve hatta projelerini pazarlayacak müşteriler bile oluşturdular.

BigBang için yarışan teknoloji tabanlı girişimcilik projeleri, İTÜ Çekirdek web sitesi itucekirdek.com üzerinden halk oyuna açıldı. İTÜ Çekirdek web sitesinde, tüm aday projelerin girişimciler tarafından anlatıldığı kısa videolarını izleyen katılımcılar, en beğendikleri projeyi oylarıyla destekleyebiliyorlar. Halk oylaması, finalist projeler için 29 Kasım’daki BigBang’e kadar devam edecek.  İTÜ Maslak Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek,  İTÜ Çekirdek BigBang’de sahne alacak teknolojik girişimler için,  jürinin puanları ile halkın oyları birleştirilerek, dereceye girenler belirlenecek. 

Derece alacak projelerden 5’i, İTÜ Çekirdek’te bir yıl boyunca mobilyalı ofis ve çekirdek sermaye, birinci olan proje 100 bin TL tutarında Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü kazanacak. Ayrıca, 50’şer bin lira tutarında CardtekGroup Özel Ödülü ve Monitise Özel Ödülü ile 25 bin lira tutarında Ege Kimya Özel Ödülü yer alacak. Microsoft ise, bir projeye 60 bin dolar değerinde Microsoft Azure Kullanım Hakkı Ödülü verecek. Bunların dışında, 10 bin lira tutarında Agito ve İşnet Özel Ödülleri, 5.000 lira tutarında Cloudturk ve 4.250 lira tutarında Daha.net Özel Ödülleri de dağıtılacak.

3 yılda 2500 başvuru…

Üç yılda, 2500’ü aşan proje başvurusuyla Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi’nin en önemli aktörlerinden biri haline gelen İTÜ Çekirdek’in “Türkiye’de gençleri teknoloji tabanlı girişimciliğe inandırarak ulusal kalkınmaya destek olmak” vizyonu ile 2012 yılında İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent tarafından kurulduğunu anlatan İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Koordinatörü Arzu Eryılmaz, “3 yılda İTÜ Çekirdek’ten yetişen 11 başarılı şirket, ürünlerini Ramsey, THY, İş Bankası gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarına pazarlama olanağı yakaladılar” dedi.

 

İTÜ EMÖS’ün bu yılki teması: Sınırsızlık Çağı Can Dündar İTÜ'deydi

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi