İTÜ'lüler kahvaltı talepleri için seslerini yükseltti

İTÜ'de sabah derslerine kahvaltı edemeden giren binlerce öğrenci; çareyi change.org üzerinden imza kampanyası başlatmakta buldu. Muhatabı İTÜ Rektörlüğü olan kampanyayı 2 günde 1000'den fazla öğrenci imzaladı. Şu ana kadar 1200 öğrencinin destek verdiği kampanyada imza sayısı hızla artıyor.

Peki öğrenciler için kahvaltı neden bu kadar önemli?

Kahvaltı etmenin dersten alınan verimi önemli derecede etkilediği bilinen bir gerçek. Özellikle kahvaltı olanağı sınırlı olan yurt öğrencileri, kahvaltı hizmeti verilmemesinin dersten alınan verimi olumsuz yönde etkilemesinden şikayetçi.

Kampanyanın başlatılmasının diğer bir gerekçesi ise okulda verilecek olan kahvaltı hizmetinin öğrenci bütçesi için daha uygun olması. 

Siz de İTÜ yemekhanelerinde kahvaltı hizmeti verilmesini istiyorsanız kampanya linkine tıklayarak oy verebilirsiniz. Kampanya linki: http://chn.ge/2ehWugC

Anadolu Üniversitesi'nden İlham Veren Proje 

10 Ekim'de Anadolu Üniversitesi'nde öğrencilerin sabah aç kalmalarını engellemek için 1 TL'ye kahvaltı hizmeti başlatılmıştı. Güzel menüsüyle beğeni kazanan kahvaltı hizmeti, ekonomik oluşuyla da sabah derse giren öğrencileri rahatlatmıştı. Bu durumdan esinlenen İTÜ öğrencileri okulda kahvaltı verilmesi için imza kampanyası başlattı.

 

 

 

APİS model uydu takımından birincilik İHA'nın kazananı İTÜ oldu

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması