İTÜ'de seçim zamanı: Öğrenci Konseyi yeniden seçiliyor

İTÜ Öğrenci Konseyi seçimleri başladı. Yeni Öğrenci Konseyi için yapılacak olan seçimler 14 Kasım 2016 - 14 Aralık 2016  tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Aday olmak isteyen öğrenciler ise 14-18 Kasım tarihleri arasında kendi fakülte sekreterliğine başvuruda bulunmalılar. 

Kimler Öğrenci Konseyi'nde temsilci olmak için aday olabilir?

Aday öğrenci belirlenen fakülte, konservatuar ya da enstitülerden herhangi birinde örgün eğitim içerisinde bulunmalı ve hiçbir siyasal parti organı içerisinde bulunmamalı. Daha önce uzaklaştırma cezası almamak ve şu anda gözetim listesinde olmamak da öğrenci temsilcisi olmak isteyen öğrenciler için belirlenen kriterler arasında.

Bu kriterlere uyan herhangi bir lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, öğrenci temsilcisi olmak için başvuruda bulunabiliyor.

Her fakülte kendi temsilcisini seçecek

18 Kasım'da adaylık başvuruları tamamlanıyor. Adaylık başvuru sürecinden sonra fakülteler 21 Kasım mesai bitimine kadar hangi adayların temsilci olabileceğini ilan edecek. Adaylığı kabul edilenler ise 22-29 Kasım tarihleri arasında seçim propagandalarını yapabilecek.

30 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında ise öğrenciler kendi bölümlerinin temsilcilerini seçmek için oy kullanacak. Bölüm temsilcileri seçildikten sonra; bölüm temsilcileri kendi aralarında fakülte temsilcilerini seçecek ve yeniden İTÜ Öğrenci Konseyi kurulmuş olacak.

Öğrenci Konseyi'nin amacı nedir?

İTÜ Öğrenci Konseyi; öğrencilerin taleplerini yönetim kuruluna ileterek aralarında sağlam bir ilişki kurmayı, okulda var olan her alanda öğrencilerin haklarına sahip çıkmaları için yol gösterici olmayı hedeflemektedir. Bu nedenle konseyin; her konuda duyarlı, çevresiyle ve okulla ilgili gözlem yapabilen, sorun çözmeye odaklı öğrencilerden oluşması önemlidir.

Öğrenci Konseyi'ni sosyal medyadan takip etmek için:

Facebook: https://www.facebook.com/itukonsey

Twitter: https://twitter.com/itukonsey

Instagram: https://www.instagram.com/itukonsey/

 

BeeSportive App şimdi App Store'da İTÜ101: Yakından takip ettiğimiz İTÜlü Youtuberlar

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor