Ve 4. İTÜ'lü başbakan geliyor

Şu anda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım, yeni başbakan adayı ve AK Parti yeni genel başkan adayı olarak açıklanan isim oldu.

22 Mayıs Pazar günü  yapılacak olan 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu Binali Yıldırım aday isim olarak çıktı.

Binali Yıldırım kimdir?

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan ve aynı bölümde yüksek lisans yapan Binali Yıldırım, Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldıktan sonra, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 

1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yapan Binali Yıldırım, İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuş ve İstanbul'un toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza atmıştır. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü alan Binali Yıldırım, aynı zamanda da Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesidir.   Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu üyesidir.

İTÜ'den 4. başbakan

Binali Yıldırım; Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmeddin Erbakan'dan sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık görevini yerine getirecek 4. İTÜ'lü isim olacak.

 

 

İTÜ'den Aziz Sancar geçti İTÜ'ye bir laboratuvar daha

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor