Naz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'den YÖK Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin Performans Değerlendirmesi ikinciliği

İTÜ, YÖK tarafından yapılan Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri‘nin 2019 yılı için yapılan performans sıralamasında ikinci oldu. Yapılan değerlendirme sonucunda 2019'da performansı en yüksek ilk beş üniversite sırasıyla ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi olarak belirlendi. 2017 ve 2018 yıllarında ise İTÜ bu sıralamada dördüncü sırada yer almıştı.

YÖK tarafından yükseköğretim sistemine kazandırılan, “İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması Projesi” kapsamında belirlenen “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri” 26 Eylül 2017 tarihinde 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde ilan edildi. Proje kapsamında çalışmalara başlayan üniversitelerin performansları, Yükseköğretim Kurulu bünyesinde oluşturulan “İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde yıllık olarak takip edilmekte. Projede 11 Araştırma ve 5 Aday Araştırma Üniversitesi bulunmakta.

İlk beşte yer alan üniversitelere ek bütçe tahsisi

Üniversitelerin 32 gösterge ile 2019 yılı performanslarına göre yapılan sıralamada, ilk 5’te yer alan bu Araştırma Üniversiteleri için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından ek bütçe tahsisi yapılıyor.

Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri'nin 2019 performans sıralaması:

Araştıma ve Aday Araştırma Üniversiteleri'nin yıllara göre performans sıralaması:

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na İTÜ mezunu Lütfi Elvan atandı İTÜ’de sınav sistemi yenilikleri

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi