9 adımda İTÜ için Pokemon Go rehberi

En sonunda Pokemon Go çıktı ve yer yerinden oynadı. Resmi olarak şu anda oynayamasak da ne yapıp edip oyuna katılabilmeyi başaran biz Pokemon çılgınları için "İTÜ'de nerede hangi pokemon yakalanır?"ı inceledik.

Haydi o zaman hep beraber yakalayalım.

1. YDY

Çoğumuz üniversite hayatına burada başlamıştır. Bu yüzden başlangıç Pokemonlarınız Charmander, Squirtle ve Bulbasaur'ı buradan seçebilirsiniz. Bizim favorimiz kesinlikle Charmander, ama Charizard olunca Ash'e yaptığı itaatsizlikleri de unutmadık, o yüzden çok şımartmamak gerek.

2. İnşaat Fakültesi- Deri Koltuklar

Bu kadar insan o koltuklarda uyuduğuna göre orada kesinlikle Jigglypuff vardır. O tatlı Pokemon kendine has şarkısıyla kantine gelen insanları uyutuyordur.

3. Gölet

İTÜ Gölet birçok su Pokemonunu barındırması açısından baya elverişli. Magikarp fazlasıyla karşınıza çıkacaktır, küçük büyük demeyin yakalayın hepsini. Pokemon Candy'lerine çok ihtiyacınız olacak. Bakarsınız Gyarados'a evrimleştirirsiniz, belli mi olur.

4. Fen-Edebiyat Fakültesi

FEB'de o kadar çok kaybolmanın sebebini bulduk biz. Kesinlikle hayalet Pokemonları. Bir Gastly'dir, Haunter'dır FEB'in derinliklerinde karşınıza çıkabilir. Kaybolursanız da onlardan yardım istemeyin; çizgi filmde Haunter'la Ash'in pek hoş anıları yok. Gerçi bölümün sonunda Ash, Haunter'ın kendisiyle savaşmamasından ötürü kazanmıştı ama olsun, yine de dikkatli olmak lazım.

5. Med Çimenler

Burada çok güçlü Pokemonlar bulamayacağınız aşikar. Caterpie, Weddle gibi böcek Pokemonları bulabilirsiniz. Ama unutmayın, belki bir yerlerde Abra da karşınıza çıkabilir. Ya da Pikachu, evet evet Pikachu'suz bir Pokemon eğitmeni düşünemiyoruz.

Pika pika ;)

6. Stadyum ve Spor Salonu

Biz daha henüz Hitmonlee ya da Hitmonchan'i yakalayamadık. Belki de buralara gitmediğimiz içindir. En kötü bir Machop, bir Monkey yakalayıp çıkarız.

7. Yemekhane 

Snorlax'ın en çok takılacağı mekan burasıdır. Gözünüzü dört açın, yolunuzu kaplıyor olabilir bu Pokemon. Gerçi Snorlax dev gibi olacağı için görmemeniz imkansız.

8. Uçak-Uzay Fakültesi

Uçan Pokemonların burada olacağını tahmin ediyoruz. Karşınıza çok fazla Pidgey çıkacak; dediğimiz gibi Pokemon Candy'leri için önünüze gelen her Pokemon'u yakalamalısınız. Pidgey de olsa yakalayın yani, ileride lazım olur kesinlikle. Belki saklı köşelerde Aerodactyl de karşınıza çıkar, belli mi olur.

9. Taşkışla

Buranın mistik, gizemli havasından dolayı; bizce efsanevi Pokemonlardan birine rastlama olasılığınız baya yüksek. Zapdos, Moltres, Articuino inanılmaz güçlüler. Onları yakalayan İTÜ'deki GYM'lerin şampiyonu olur kesinlikle. Gerçi bizim bir tane Zubat için 10 Poke Topu harcadığımız zamanlar oldu. Bu efsaneler için kim bilir kaç tane Poke Topu gerekir? O yüzden hazırlıklı gitmekte fayda var.

Biz İTÜ24 ailesi olarak herkese Pokemon macerasında başarılar diler, bol Pokemon'lu günler dileriz.

 

Uzun kuyruklar İTÜ'yü bekliyor: İTÜ'nün kontenjanlarında dev artış İşte sonuçlar: Rektörlük seçimi anketinden kim birinci çıktı?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi