Öğrencinin gücü rektörlüğü yendi

İTÜ Maçka Kampüsü YDY Binası'nın önündeki yeşillik alan ile ilgili rektörlükten açıklama geldi. Kafeterya iptal! Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin çıkarsa, Maçka'nın daha geniş ve daha yeşil bir bahçesi olacak.

Maçka'daki bahçenin talan edilerek yerine kafeterya yapılması İTÜ'lü öğrencilerle İTÜ Rektörlüğü'nü karşı karşıya getirmişti. İTÜ'lü bir grup öğrenci iş makinelerine direnerek tepkilerini göstermişti. Bu durum ulusal basına yansımış, hatta ünlü oyuncu Gülse Birsel köşesinde bu olayı yazmıştı. Tüm bu olaylar yaşanırken Şişli Belediyesi'nden bir açıklama gelmişti. Şişli Belediyesi, proje için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan karar alınmadığından inşaata devam edilmemesi gerektiğini, aksi halde yasal işlem başlatılacağını kamuoyuna duyurmuştu. Bunun üzerine, İTÜ yönetimi apar topar inşaat panellerini sökmüş ve resmi sitesinde duyuru yaparak, izin alınana kadar projeyi durdurduğunu bildirmişti. Ancak, o duyuru siteden kaldırılarak 3 Mart 2016  tarihinde yeni bir duyuru eklendi. Açıklanan yeni duyuruda rektörlüğün kafeterya projesinden vazgeçtiği, çevre dostu bir bahçe geleceği yazıyor. İşte detaylar:

Yeşilliğe yeşillik katılacak: 12 ağaç daha geliyor

Açıklanan bu yeni proje, yeşil kampüsün sadece Ayazağa Yerleşkesi'ne özel olmadığını gösteriyor. Yeşil kampüse yakışır birçok düzenleme var. Bahçe içerisinde bulunan 630 m2 büyüklüğündeki geçirimsiz beton yüzey azaltılarak 150 m2'ye kadar düşürülecek. Mevcut ağaçlara ek olarak 12 ağaç, 574 adet çalı ve 1500 adet yer örtücü kullanılarak 200 m2'lik yeni yeşil alan kazandırılması planlanıyor. 

İTÜ Rektörlüğü'nün yaptığı o duyuru:

Fizik mühendisliği bölümüne porno şoku İTÜ'de çekildiğini sonradan fark ettiğiniz 10 reklam

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi