İTÜ Ultimate Frisbee'nin Amsterdam Zaferi

4-5 Nisan tarihleri arasında Hollanda'da Avrupa Üniversiteler Srası Ultimate Frizbi Turnuvası'na (University Ultimate Tournament -UUT) ülkemizden katılmaya hak kazanan tek takım olan İTÜ Ultimate Frisbee Kulübü Amsterdam'dan eli boş dönmedi. Corendon Airlines sponsorluğunda Amsterdam'a giden kulüp, çeşitli ülkelerden gelen  16 takım arasında birincilikle eşdeğer bir ödül olan oyunun ruhu (sprit of the game ) ödülünün sahibi oldu.

Oyunun ruhu nedir diye soracak olursanız, Oyunun Ruhu (Spirit of the Game) sporun en önemli felsefesidir. Tüm oyuncuların birbirlerine saygı duymasını sağlar ve hiçbir oyuncunun bilerek kuralları ihlal etmeyeceği düşüncesine dayanır. Oyunun mücadeleci ruhunun kaybolmaması ve oyundan alınan keyfin en üst düzeyde kalması oyuncuların öncelikli amacıdır. Ve de bunu sağlamak için her maçın sonunda kural bilgisi , fauller ve temaslar , pozitif davranışlar ve benzeri standartlar çerçevesinde oylama yapılır . Ve de bu oylamaya göre en yüksek puanı alan takıma oyunun ruhu ödülü verilir. Ultimate frizbide oyunun ruhu ödülü birincilikle eş değer bir ödüldür.

Ultimate Frisbee nedir ?

Ultimate frizbi , 7’ye 7, tamamen erkek, tamamen kadın veya kadın-erkek karışık takımlarla, belirli standart ölçülere sahip disk ve sahalarda oynanan bir spordur.

Ama ultimate frizbi hakemsiz bir oyundur. Oyuncular birbirlerine ve baştan kabul edilmiş oyun kurallarına sadık kalırlar. Anlaşmazlık hallerinde disk bir önceki konumuna geri gönderilir ve oyun yeniden başlar. Bu oyunun ruhunun bir parçasıdır.

Çim / Yapay çim, kum veya kapalı sahada oynanabilir.      

Türkiye’de bu spor, kadın/erkek karışık takımlarla oynanmaktadır.

İTÜ Ultimate Frisbee takımı öncelikle 23-24 Nisan tarihlerinde Üniversiteler arası federasyon turnuvasında, daha sonra ise 25-26 Nisan tarihlerinde Bilkent Üniversitesi'nin turnuvasında üniversitemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

Hornets şampiyonluğa koşuyor ARIGE Robotu Avrupa 3.sü

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor