İTÜ24'e yeni rakip: İTÜ Etkinlik

İTÜ'de yapılan her türlü etkinliği İTÜ ailesi ile paylaşmak amaçlı İTÜ İletişim ve Pazarlama Direktörlüğü tarafından daha önce defalarca açılıp kapatılmasından sonra yepyeni bir web sitesi daha hizmette: etkinlik.itu.edu.tr

Kişilerin ilgi alanlarına göre İTÜ'de yapılan tüm etkinliklerin akademik, kültür-sanat, profesyonel yaşam, spor ve diğer etkinlikler şeklinde kategorilendirildiği İTÜ Etkinlik sayfasında ayrıca kampüslere göre etkinlikleri filtreleyebilme özelliği de bulunuyor.

Kullanıcılar, İTÜ hesabı kullanıcı adı ve parolası ile giriş yaptıktan sonra sitedeki "Yayın Talebi" bölümünden siteye etkinlik ekleyebiliyor. Yayınlanması istenen etkinlik belirtilen kriterlere uyuyor ise İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi tarafından onaylanıyor ve İTÜ Etkinlik sayfasında yerini alıyor.

Peki bu kurallar neler?

- Duyuru yapılması talebiyle Kurumsal İletişim Ofisi’ne gelen bilgiler etkinlik formatına uygun, eksiksiz olmalı ve etkinlikten en az bir hafta önce gönderilmeli.

- Öğrenci kulüpleri duyurularının tamamı Kültür ve Sanat Birliği’nin (KSB) onayı ile Kurumsal İletişim Ofisi'ne gönderilmeli.

- Etkinlik için kullanılan görsellerin boyutları 500 Kb'den yüksek olmalı ve kullanılan logolar güncel ve kurumsal kimliğe uygun olmalı.

- Yayınlanması talebinde bulunan etkinlikler fakülte, enstitü veya birimler tarafından düzenlenmeli.

İTÜ24'te ise

Sadece İTÜ24 anasayfasında bulunan "Etkinlik Gönder" butonu ile yukarıdaki şartlara bağlı kalmadan etkinliklerinizi kolayca ekleyebiliyor ve daha fazla kişiye ulaşabiliyorsunuz.

Daha önce defalarca oluşturulmaya çalışılmasına rağmen, İTÜ tarafından rayına oturtulamamış bu sistemin yeni halinin; ne kadar etkiliği olacağını, öğrencilerin ve akademisyenlerin bu sistemi kullanıp kullanmayacağını ise zaman gösterecek.

Bu çalışmadan sonra yakın zamanda İTÜ tarafından İTÜ24'e benzeyen bir haber sitesi yayınlaması da beklentiler arasına girmiş durumda. 

İTÜ-DER'den bildiri yayınlayan liselilere destek İTÜ Sosyal Facebook grubu 10.000 üyeye ulaştı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor