Ege
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'nün 2021'de TÜBİTAK Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi sıralamasındaki yeri belli oldu

TÜBİTAK, Türkiye’deki üniversitelerin alan bazında yetkinliklerini analiz ettiği çalışmasını geçtiğimiz günlerde yayımladı. Yapılan araştırma, ülke genelindeki 164 üniversiteden 130 farklı alanda incelenmiş verileri içeriyor.

İTÜ’nün durumu

Veriler incelendiğinde İTÜ içindeki alanlarda; Deniz Araçları İmalatı ve Teknolojileri, Polimer ve Plastikler, Parçacık ve Nükleer Fizik ve Kimya-Organik Kimya en iyileri olarak gözleniyor. Gıda Biyoteknolojisi ve Nükleer Enerji ise İTÜ içerisindeki en düşük performans gösteren alanlardan. 

Yukarıda bahsedilen alanlarda İTÜ’nün diğer üniversitelere göre performans kıyasında Deniz Araçları İmalatı ve Teknolojileri alanında İTÜ en iyi konumda olarak dikkat çekiyor.

Verilerin yorumlanması

Verilen grafiklerde hacim ve kalite olmak üzere iki faklı eksen bulunmakta. Grafiklerdeki kesişim noktası verilerin ortalamasını gösteriyor. Üniversitelerin veya alanların konumları grafik üzerindeki noktalarla belirtilmiş. Alan Yetkinlik Grafikleri ve Üniversite Yetkinlik Grafikleri, yukarıdaki bilgiler göz önünde bulundurularak inceleniyor.

Polimer ve Plastikler alanında İTÜ yine ilk sırada gözleniyor. Parçacık ve Nükleer Fizik alanında ise ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nin hemen gerisinde olan İTÜ, sıralamada beşinci. Son olarak Kimya-Organik Kimya alanında da İTÜ’yü birinci sırada görüyoruz. 

İTÜ içerisindeki başarı ortalamasının altında olan alanların Türkiye geneli sıralaması ise şöyle:

Gıda Biyoteknolojisi alanında Türkiye ortalamasının üzerinde ancak Nükleer Enerji alanında ise İTÜ’yü son sıralamalarda görüyoruz.TÜBİTAK’ın araştırmasına buradan ulaşabilir, İTÜ’nün ve diğer üniversitelerin detaylı sıralamalarını öğrenebilirsiniz.

 

İTÜ ve TİM arasında Milli Uzay Programı iş birliği yapılacak QS World University Ranking 2021 açıklandı: İTÜ dünya genelinde düşüşte

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor