Beyza
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü doktora öğrencisi, akademisyen ve oğlunun geliştirdiği Lego Mikrotonal Gitar, Margaret Guthman Müzik Enstrümanları Tasarım Yarışması'nda Halkın Tercihi Ödülü'nü kazandı

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu'nun 10 yaşındaki oğlu Atlas Çoğulu tarafından bulunan fikir ile İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) doktora öğrencisi Ruşen Can Acet'in birlikte geliştirdikleri Lego Mikrotonal Gitar, Georgia Tech Üniversitesi'nce düzenlenen, dünyanın tek yeni enstrüman tasarımı yarışması olan “Margaret Guthman Müzik Enstrümanları Tasarım Yarışması”nda 100’ün üzerinde enstrüman tasarımı arasından finale kalmayı başarmıştı.

Georgia Tech Üniversitesi'nin düzenlediği yarışmada, bu yıl finale kalan 29 enstrümanın tanıtım videoları, üniversitenin web sitesinden bir ay süren oylamaya açılmıştı. Oylama sonucunda Lego Mikrotonal Gitar, yarışmadaki dört ödül arasından seyirci oylaması ile Halkın Tercihi Ödülü'nü (People's Choice Award) kazandı. 

Çoğulu, yaptığı açıklamada dünyada ilgi gören bu tasarım ile kazandığı başarıdan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Lego Mikrotonal Gitar'a dünyada gösterilen ilgiyi dile getiren Çoğulu; ABD'li gitarist Kaki King'in gitarla bir performans sergilediğini, enstrüman yapım videoları paylaşan gitarist Simon the Magpie'nin gitarın bas versiyonunu yaptığını, gitarist Lucas Brar'ın ise Lego Mikrotonal Gitar için bir video projesi hazırlamış olduğunu belirtti.

Çoğulu, yarışma birinciliği hakkında konuşurken, "Aslında amaç yarışmayı kazanmak değildi. Bizim en mutlu olduğumuz şey bir şeye emek verdik. Atlas'ın fikrini, hayalini gerçekleştirdik. Bunun duyulmasını istedik. Finale kalabilmek bile bizim için çok mutluluk vericiydi. Bir de seyirci oylamasında birinci olunca çok mutlu olduk. Oy veren herkese sonsuz teşekkürler" dedi.

 

 

İTÜ'lülerden İTÜ'lülere: Ninova için 2 harika eklenti Erasmus Ön İlanı'na bir gün kala tarih değişikliği duyurusu yapıldı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor