LGBTİ öğrenciler ve aileleri Benim Çocuğum'da buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Klübü, Cins Arı 25 Nisan akşamı 'Benim Çocuğum' belgeselinin gösterimini KSB Büyük Salonda gerçekleştirdi.

Çocukları LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel, interseksüel) bireyler olan Türkiyeli bir grup anne ve babaya odaklanarak, ailelerin cesur ve ilham verici hikayelerini anlattıkları, açılma süreçlerini, deneyimlerini paylaştıkları belgesele katılım yoğun oldu.

'Benim Çocuğum' belgeselinin yönetmeni Can Candan ve LİSTAG (LGBTİ bireylerin aileleri ve arkadaşları derneği) ailelerinin katılımı  ile gerçekleşen belgesel gösterimi soru-cevap bölümü ile devam etti.

Ayrımcılık, ötekileştirme ve zorbalığa ilkokul sıralarında başlayan LGBTİ bireylerin hayatın her alanında zorluk çektiğine; eğitim hakkı, barınma hakkı, çalışma hakkı, sağlık hakkından yararlanma ,yaşama hakkı gibi en temel insan haklarının ellerinden alındığı, nefret söylemleri ve nefret cinayetleri ile hayatlarına son verildiği belirtildi.

LİSTAG  derneği üyesi Pınar Özer'in LGBTİ birey olan çocuğunun toplum içinde yaşadığı ayrımcılık, ötekileştirme, aşağılama gibi durumlarını katılımcılarla paylaştığı, LGBTİ'lerin ailelerine ve yakınlarına deneyimlerini paylaşarak LİSTAG aileleri olarak destek olmaya çalıştıklarını belirtti. 

Önceki projeleri 'Göç', 'Duvarlar', '3 Saat', 'Benim Çocuğum' ve şimdiki projesi 'Nükleer Alaturka' olan Can Candan soru-cevap bölümünde 'Benim Çocuğum' belgeselinin Türkiye'de ki çekim öncesi ve sonrası hakkında gelen sorularını  cevapladı. LGBTİ haklarının sadece Türkiye'de ki LGBTİ'ler için değil heteroseksüel bireylerin hak ve özgürlükleri içinde önemli olduğunu belirtti. 

-Benim Çocuğum belgeselinin fragmanına buradan ulaşabilirsininiz: ' https://www.youtube.com/watch?v=_B0ML7-31Sk '

-LİSTAG ( LGBTİ Aileleri ve Yakınları) derneğine buradan ulaşabilirsiniz: ' https://listag.org/ '

-Nükleer Alaturka belgeselinin fragmanı ve destek olmak isterseniz linkine buradan ulaşabilirsiniz:  ' https://www.indiegogo.com/projects/nuclear-alla-turca-documentary-film#/ '

 

İTÜ Futsal Takımı Türkiye finallerinde 2015-2016 Bahar Dönemi final takvimi açıklandı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi