Emre
Son 180 günde 1 haber

İTÜ'lülerin mutlaka izlemelisiniz dediği Netflix belgeselleri

Bahar dönemi henüz yeni başlamışken dizi,film vs. izlemenin tam sırası (final haftasında seyretmek kadar keyif vermese de). arı24 ekibi olarak, İTÜ Öğrencileri'nin izlerken hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de eğlenebilecekleri Netflix belgesellerini bir yazı altında derledik. Farklı konularda farklı ilgi alanlarına hitap edebilecek toplam 10 belgesel sizlerle, keyifle izlemeniz dileğiyle :)

1. Explained

İnsanların merak ettiği çeşitli konuları ve fenomenleri ele alarak onları yaklaşık 3-4 bölümde açıklayan bu belgesel serisi, aklınıza takılan konulara oldukça kısa sürede yeterli cevaplar bulmanızı sağlayabilir. Explained serisi keyifli vakit geçirerek genel kültürünüzü geliştirebileceğiniz bir belgesel serisi olma özelliği taşıyor.

2. 100 Humans

Farklı cinsiyetlerden, yaşlardan ve fiziksel özelliklere sahip 100 insanın bir araya getirilerek sosyal deneylerin yapıldığı bu belgesel, insanları sosyolojik açıdan anlamanız açısından sizlere yardımcı olabilir. Kısa ve eğlenceli olan 100 Humans, insanlarla ilgili sosyal ve psikolojik olarak merak ettiklerinizi cevaplamakla kalmayıp toplumsal mitlere de yanıt bulmanızı sağlayabilir.

3. Challenger: The Final Flight

Toplam 4 bölümden oluşan belgesel dizisi Challenger: The Final Flight, bir uzay mekiğinin fırlatılması sırasında patlamasını anlatan bir belgesel. Gerçek görüntü ve röportajlardan oluşması bakımından kafanızdaki soru işaretlerine gerçekçi yanıtlar bulabilir.

4. İkinci Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları

İsminden de anlaşılabileceği gibi 2. Dünya Savaşı’nın en önemli anları, dönüm noktalarını anlatan bir belgesel dizisi. Tarihe ilgisi olanlar ve WWII geekleri için izlemesinin oldukça zevkli ve öğretici olacağını düşünüyoruz. Belgesel toplam 1 sezon ve 10 bölümden oluşuyor.

5. History 101 (Eğlenceli Tarih Dersleri)

Yine bir tarih belgeseli olarak karşımıza çıkan History 101, tarihin bir kısmını ele almak yerine çeşitli kavramların tarihini ele alıyor. Feminizm’den uzay yarışına, AIDS ve genetik konularından petrol yarışına kadar birçok konuyu ele alan bu belgesel serisini keyifle izleyeceğini düşünüyoruz.

6. Pandemic

Pandemi kavramıyla ilgili aklınıza gelebilecek çoğu soruyu yanıtlayan, devletlerin pandemilere nasıl hazırlandığını veya pandemilerin nasıl ortaya çıktığını görmenizi sağlayacak bu belgesel dizisi; içinde bulunduğumuz COVID-19 pandemisi ile ilgili aklınızdaki soruları da gidermenizi sağlayabilir.

7. Dancing With The Birds

Egzotik kuşların yaptığı dans hareketleri veya çiftleşme ritüelleri gibi egzotik kuşların ilgi çekici özelliklerini ele alan bir belgesel. Yaklaşık 50 dakika süren Dancing With The Birds, kuşlara ilgisi olanlar için izlemesi keyifli bir belgesel olabilir.

8. Cowspiracy

Toplam 1,5 saat süren ve fabrika çiftçiliğinin doğaya etkisini anlatan bu belgesel, sürdürülebilirlik kavramını anlamanıza yardımcı olabilir.

9. Headspace: Meditasyon Rehberi

Toplam 1 sezondan oluşan bu rehberde meditasyonla ilgili faydalı bilgiler öğrenebilirsiniz.

10. Formula1: Drive to Surive

F1 yarışçılarının yaşadıkları zorlukları, ölümle nasıl burun buruna geldikleri anları anlatan bu belgesel, F1 tutkunları için kesinlikle izlenmesi gereken bir spor belgeseli denilebilir. F1 tutkunu olmasanız bile Formula1 yarışlarına az çok ilginiz varsa sizin için de oldukça keyifli bir belgesel olacağını düşünüyoruz.

Erasmus Ön İlanı'na bir gün kala tarih değişikliği duyurusu yapıldı İTÜ Öğrencileri yeni online dönemlerine nasıl başladı?

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi