Öğrenciler isyanda: En kritik günde dönem notları güncellenmedi

2015-2016 yılı akademik takviminde son giriş tarihi 17 Haziran Cuma günü olarak belirtilen bütünleme ve mazaret notlarının hocalar tarafından hala sisteme girilmemesi öğrencilere "YETER ARTIK" dedirtti.

Notların henüz açıklanmaması öğrencilerin mezuniyet durumunu, 20 Haziran Pazartesi günü son günü olan yüksek lisans başvuru süreçlerini, yaz okulu ve yaz tatili için eve dönüş planlarını yapabilmelerini olumsuz etkiliyor.

Dönem notları neden güncellenmedi?

Bir öğrencinin İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nı arayıp sistemin güncellenmemesinin nedenini sorması üzerine gelen cevap ise öğrencilerin bir kez daha isyan etmesine neden oldu.

Gelen cevaba göre güncelleyecek olan tek bir kişi izinli olduğu için sistem 20 Haziran Pazartesi'ye kadar güncellenmeyecekti.

Bu cevabın üzerine Twitter üzerinden İTÜ Rektörü Mehmet Karaca'ya atılan tweete gelen cevap ise İTÜ Rektörü'nün öğrencilerin en önemli sorunlarından birinden ne kadar habersiz olduğunu gözler önüne serdi.

Yaz okulu ücretleri

Tüm bunların yanında yaz okulu ders kayıtlarının yapılmasına rağmen 23-24 Haziran'da yatırılacak yaz okulu kayıt ücretlerinin hala açıklanmaması da öğrenciler arasında ayrı bir isyan konusu.

Ders saati başına yatırılacak olan ücretler geçtiğimiz sene 60 TL olup bu sene yatırılacak miktarın ne kadar olacağı ise 23 Haziran'da ücret yatırmak için bankaya gidince öğrenilecek.

NOT: Sistem öğrencilerin isyanları üzerine 18 Haziran sabahı güncellenmiştir.

 

Araştırma: Gerçek yeşil kampüsler vs. İTÜ Girişimcilik programına katılmak için son fırsat

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi