Tarihi Taşkışla Binasının Ön Cephe Restorasyonu Tamamlandı

 İstanbul’un en gözde tarihi binalarından biri olan ve üniversitemiz tarafından Taşkışla Kampüsü olarak kullanılan “Taşkışla” binasının ön cephe restorasyon çalışmaları tamamlandı.Restorasyon kapsamında tüm pencere söveleri, kat silmeleri ve diğer dekoratif taş unsurları hazırlanarak konservasyon projesine uygun olarak onarım gerçekleşti.

Rektör Mehmet Karaca ön cephe restorasyonunun tamamlandığını “ Taşkışla ön cephe restorasyonu bitti. 20. Avrupa Arkeoloji Kongresine hazır.Emeği geçenlere teşekkürler.” şeklinde twitterdan duyurdu.

Taşkışla Hakkında

    Taşkışla Osmanlı döneminde 1846-1852 yılları arasında İngiliz mimar Williams James Smith ve yardımcısı Osmanlı kalfa İstefan tarafından yapılmıştır. Yapı yeni Rönesans üslubu kullanılarak Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane  ( Askeri Tıbbiye ) için hastane olarak tasarlanmıştır. 1853-1856 Kırım Savaşı’nda Fransız askerlerinin tedavisi için hastane olarak kullanılmıştır. Savaştan sonra Taşkışla uzunca bir süre kullanılmadığı için 1860 yılında onarılarak Dolmabahçe Sarayı’nı korumak amaçlı askeri kışla olarak kullanılmaya başlanmıştır. Cumhuriyet’in ilanından sonra Taşkışla Maarif Vekaleti’ne devredilmiştir. 1943-1950 yılları arasında ikinci büyük onarımdan geçtikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Mimarlık-İnşaat Fakültesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1999 Gölcük depremi ile hasar gören yapı üçüncü bir onarımdan geçmiştir. Günümüzde Taşkışla İTÜ Mimarlık Fakültesi olarak kullanılmaktadır.

İTÜ Müzikal yeni üyelerini arıyor! İTÜ'ye Yanmayan Bina

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi