Beyza
Son 180 günde 0 haber

İTÜ ve TİM arasında Milli Uzay Programı iş birliği yapılacak

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında 11 Mart'ta imzalanacak iş birliği protokolü Türkiye'nin "Milli Uzay Programı" hedeflerine katkıda bulunacak.

İnovaTİM koordinasyonu ile İTÜ Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarı bünyesinde yürütülecek olan “Nano, Mikro ve Küp Uydularda Çok Fonksiyonlu Güneş Paneli Ar-Ge Projesi” imzalanacak protokol ile hayata geçecek. Nano ile Mikro Uydular için, günümüzde dünyada yaygınlık kazanmış ve maliyeti oldukça düşük olan çok fonksiyonlu, yerli güneş panellerinin geliştirilmesi ve iki yıl içinde ihraç edilecek seviyeye ulaştırılması planlanıyor. 

İş birliğinin faydaları

TİM ve İTÜ işbirliği ile gerçekleştirilen bu projenin olumlu yönlerinden bazıları; düşük maliyetli olup özellikle düşük uzay bütçeli ülkelerde gerçekleştirilme imkanı sunması ve personel yetiştirilmesi konusunda iyi bir yöntem olması.

Projenin başarıyla sonuçlanması ile beraber laboratuvar bünyesinde yetiştirilen bilim insanlarının ek bir kabiliyet ve ilerleyen çalışmalar için özgüven kazanması öngörülüyor. Aynı zamanda ikili iş birliklerinin ve yurtdışında birçok ülkeye verilen küp uydu geliştirme eğitimlerinin de yardımıyla güneş panellerinin ihraç edilecek seviyeye ulaşması planlanıyor.

İş birliği sadece Uydu Projesi ile sınırlı değil

  • Araştırma çalışmaları ve sonuçlarının ortak kullanımı
  • Ortak bilimsel ve iş dünyasına yönelik etkinliklerin gerçekleşmesi
  • İTÜ öğretim üyeleri, öğrencileri, araştırmacıları ve TİM, İhracatçı Birlikleri ve üyeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi
  • Üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması

Proje kapsamında sayılabilecek diğer faydalar olarak yer alıyor.

İTÜ Öğrencileri yeni online dönemlerine nasıl başladı? İTÜ'nün 2021'de TÜBİTAK Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi sıralamasındaki yeri belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor