Öğrenci konseyi Gölet ve Mezunlar Yurdu'nda

İTÜ Öğrenci Konseyi; İTÜ yurtları'nda kalan öğrenci arkadaşlarımızın sorunları için Rektörlük, İTÜ Yurtlar ve Burslar Koordinatörlüğü'nden yetkililer, ilgili yurtların yetkilileri, İTÜ öğrenci konseyi üyeleri ve yurtta yaşayan öğrencileri "İTÜ Öğrenci konseyi Yurtlarla Buluşuyor" projesi altında yurtlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Gölet Yurtları ve Mezunlar Yurdu toplantı raporu aşağıdaki gibidir: 

  • Gölet 4. ve 6. bloktan gelen şikayet üzerine çatı izolasyonu yapılması kararı alınmıştı ve yaz dönemi için programlandı.                                                                          
  • Özellikle  kuzeye bakan A ve C odalarından gelen ısınma sorunları üzerine bu odalara ek petek konulması veya dış cephede çalışma yapılması gibi seçenekler de değerlendirilerek şimdiye kadar yaşanan ısınma sorunlarının önümüzdeki kıştan itibaren yaşanmayacağının garantisini aldık.
  • Mezunlar Yurdu’nun asansörünün çalışmaması ve kuzey cepheden su alması gibi problemler dile getirilmişti. Bu problemin çözümü için şu anda teklif alınıyor ve Mayıs ayında çözüleceği öngörülüyor.                                                                                              
  • Mezunlar Yurdu’nda ders çalışacak alanın olmamasından ötürü bir mağduriyetin olduğu dile getirilmişti. Mezunlar Yurdu’nda kalan arkadaşlarımız Gölet Yurtları etüd salonlarını kullanabilecek. (9. ve 10. blok)                
  • Mezunlar Yurdu’nun internet sorununu toplu Access Point alımı yaparak köklü bir çözüme ulaştırmak için öngörülen tarih, yurt yetkilileri tarafından 1 Eylül 2016 olarak belirtildi.  
  • Sene sonunda odalarda kalan eşyaların atılması yerine Merkezi Derslik’teki giysi odasına götürülerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması kararı alındı.                                    
  • Önceki yıllarda yaşanan problemlerden birisi olan ve tepki çeken; yılsonu depoya eşya koyarken yapılan 1 koli sınırlaması tartışıldı. Bu yazdan itibaren depoya eşya koymak için herkese 2 koli hakkı verilmesine karar verildi.                                                    
  • Ortak sorunlardan bir diğeri ise kampüs köpekleri oldu. Bu sorun için okuldaki tüm birimler çalışıyor. Kampüsteki köpek sorunu uzun vadede çözülebilecek bir sorun. Kalıcı çözüm için Etiler kapı inşaatı tamamlandıktan sonra barınaklar devreye girecek. Kısa vadede ise saldırgan eğilimler gösteren bir köpeğin görüntüleri Rektörlük ile paylaşıldığı durumda kampüs dışına çıkarılacağı konuşuldu. Rektörlük bu sorun için Gönüllülük Kulübü ile birlikte çalışıyor. Bu yıl okulumuzda bir veterinerin çalışmaya başladığı ve kampüs köpekleri konusuyla yetkililerin yakından ilgilendiği de toplantıda konuşulanlar arasındaydı.                                               
  • Yurt girişlerinde oturmak için tüm blokların önüne bank konularak oturma alanları oluşturma talebimizi toplantıda dile getirmiştik. Yazın yapılacak olan çalışmayla birlikte her bloğun önüne banklar yerleştirilecek.

       Önümüzdeki günlerde Ayşe Birkan, Ferhunde Birkan ve Zeynep Birkan YurtlarıToplantı raporları yayınlanacak olup güncel olarak Vadi, Gümüşsuyu, Ayazağa, Ali İhsan ve Altan Edige Yurtları toplantı raporlarına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Vadi Yurtları toplantı raporu aşağıdaki gibidir; 

 • Sabah ve akşam saatlerinde okul yolunda çıkan gürültüden doğan rahatsızlık dile getirildi. Çözüm üretme adına güvenliklerin uyarılması kararı alındı.Okul yolunda hız yapan araçları yavaşlatmak adına blokların önüne ekstra kasis yapılması kararı alındı.

 • Toplantıda Vadi Cafe’nin ne zaman açılacağı ve fiyat-kalite durumu sorulmuştu. 1-2 hafta içerisinde açılacağı ve eski işletmeye nazaran daha iyi bir mekan tahsis edileceği söylenmişti. Belirtilen şekilde Vadi Cafe açıldı ve şu anda Vadi’de kalan öğrencilere hizmet veriyor.

 • B bloğunun altına yeni bir çamaşırhane yapılacağı sözü verilmişti. Şu anda çamaşırhane yapımı devam ediyor ve kısa bir süre sonra Vadi öğrencilerinin hizmetinde olacak.

 • Hepimizin bildiği üzere yurt kapasitesini arttırmak için bavulluklar odaya dönüştürülmüştü. Son durumda oluşan bavulluk sorununu çözmek için SKS ve Yapı Teknik Daire Başkanlığı C bloğunun altına büyük bir bavulluk inşa ediyor. Böylelikle Vadi öğrencilerinin bavulluk sorunu çözülmüş olacak.

 • Bavulluktan odaya dönüştürülen yerlerdeki internet eksikliği SKS ve BİDB çalışmasıyla giderilmiş ve bu açılan yeni odalardaki arkadaşlarımız internet bağlantılarına kavuşmuşlardır.

 • Yangın merdiveni kapılarının yenilenmesiyle Vadi yurtlarındaki güvenlik zaafiyeti giderilmiştir.

 • 3. Yataklarda yaşanan eduroam sorunu konuşuldu. Sorunun kişisel wi-fi sebeplerinden dolayı oluşabildiği; gerekmesi halinde yeni access pointlerin kurulumunun yapılabileceği söylendi. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar yurt yönetimiyle veya Öğrenci Konseyi ile irtibata geçebilirler.

 • E Blokta bulunan sıcak su probleminden bahsedildi. Kazan dairesinde bulunan bir sıkıntıdan dolayı aksaklığın yaşandığı, 2-3 gün içerisinde çözüme kavuşacağı söylendi.

 • Sene sonunda yurtlarda kalan eşyaların atılması yerine bazı kulüpler aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması kararı alındı.

 • Vadi yemekhanesinde büyük bir sorun olan öğrenci kartına nakit yükleme makinasının bulunmayışı toplantı esnasında dile getirildi. SKS ile yakın zamanda yaptığımız görüşmede 7 tane yeni nakit yükleme makinasının siparişinin verildiğini; bunların Gümüşsuyu, Taşkışla, Maçka, Tuzla ve Vadi yemekhanelerine getirileceğini öğrendik.

 • Son olarak toplantıda dile getirilen “mutfak tarzı ortak kullanım alanı” talebi hususunda da gerekli çalışmalar yapılacaktır. Halihazırda devam eden çalışmaların bitmesinin ardından pilot bölge olarak seçilen D blokta ortak bir kullanım alanı, 4’lü ocak ve tost makinası gibi öğrenci arkadaşlarımız için fonksiyonel bir alan oluşturulacaktır.

Gümüşsuyu Kız ve Erekek Öğrenci Yurdu toplantısı raporu aşağıdaki gibidir;

·       • Gümüşsuyu Yurdu’nda dile getirilen öncelikli sorun Wi-Fi sorunu oldu. Bu konuda Yapı Teknik ve BİDB ile birlikte çalışılarak Wi-Fi kapasitesinin artırılacağı sözü alındı.

• Çamaşır makinalarının arızalandığı durumlarda makinalarda yoğunluk yaşanması problemi dile getirildi. Bu konuda bizzat yurt yönetimi bu tarz durumlarda hızlı çözüm sağlanarak öğrenci arkadaşlarımızın mağdur edilmeyeceği sözünü verdi.

• Dile getirilen bir diğer talep de odalara minibar konulmasıydı. Bununla ilgili SKS ile yaptığımız görüşmede yılın son aylarında SKS’nin bütçesinin fazla vermesi durumunda Gümüşsuyu’ndaki odalara minibar alımı yapılacağı sözünü aldık.

• Turnike sisteminin yanı sıra imza atılması sorunu dile getirildi. Tüm yurtlarda uygulamaya konulacak olan turnike sistemi, yazılım aşaması tamamlandıktan sonra tam anlamıyla kullanıma geçecek. Böylece öğrencilerin hem turnikeyi kullanma hem de imza atma durumları ortadan kalkacak.

• Gümüşsuyu Kampüsü’ndeki yemekhanenin en büyük sorunu olan öğrenci kartına nakit yükleme makinasının bulunmayışı, daha önce olduğu gibi tekrar dile getirildi. SKS ile yakın zamanda yaptığımız görüşmede 7 tane yeni nakit yükleme makinasının siparişinin verildiğini; bunların Gümüşsuyu, Taşkışla, Maçka, Tuzla ve Vadi yemekhanelerine getirileceğini öğrendik.

·      • Gümüşsuyu Yurdu’nda kalan öğrencilerin 24 saat açık kalacak bir cafe talebi üniversite yönetimine iletildi. Rektörlük Genel Sekreterliği konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Gümüşsuyu Kampüsü’ne, öğrenci talebi üzerine Gümüşsuyu yurdunda kalan öğrencilerin oturup vakit geçirebilecekleri küçük ölçekte bir cafe açılacak.

Ayazağa, Ali İhsan Aldoğan ve Altan Edige Kız Öğrenci Yurtları toplantısı raporu aşağıdaki gibidir;

• Katılımcı yurtlarda en çok dile getirilen sorun yurtlardaki fırın eksikliği oldu. SKS Daire Başkanlığı ve Yapı Teknik Daire Başkanlığı, iş sağlığı ve uzmanları ile yurtlarda risk değerlendirmesi yaptı. Onay alındı ve fırın talebi olan yurda bu dönem içinde ev tipi mini boy fırın konulacak.

• Ortak sorunlardan bir diğeri ise yurtların önünde kümelenen saldırgan köpekler oldu. Bu sorun için okuldaki tüm birimler çalışıyor. Kampüsteki köpek sorunu uzun vadede çözülebilecek bir sorun ama kız öğrencilerin köpeklerle yaşadığı sıkıntıları biz nebze azaltmak için yurtların önünde güvenlik görevlisi önlem olarak görevlendirilecek. Sorunun kalıcı çözümü için Etiler kapı inşaatı tamamlandıktan sonra barınaklar devreye girecek. Rektörlük bu sorun için Gönüllülük Kulübü ile birlikte çalışıyor.

• Tüm yurtlarda uygulamaya konulacak olan turnike sistemi, yazılım aşaması tamamlandıktan sonra tam anlamıyla kullanıma geçecek. Böylece öğrencilerin hem turnikeyi kullanma hem de imza atma durumları ortadan kalkacak.

• Yurtlardaki artan hırsızlık olayları için öğrencilerin mutfak ve ana koridorlara kamera yerleştirilmesi isteği var. Bu konu hakkında hukuk müşavirliğinden fikir alınacak.

• Ali İhsan Aldoğan yurdunun alt katına Vadi yurtlarında bulunan spor salonuna benzer bir spor salonu yapılacağı sözü alındı. Bunun için SKS ve Beden Eğitimi Bölümü bir çalışma yapacak ve yurtta kalan ya da kalmayan tüm kız öğrenciler kimlikleriyle içeri girip açılacak olan spor salonunu kullanabilecek.

• Altan Edige yurduna yeni TV alınacak.

• Altan Edige’nin devam etmekte olan dış cephe yenilenmesi hava şartları nedeniyle ertelenmişti. Hava şartlarına göre yenilenmeye devam edilecek.

• Ayazağa Kız Yurdu’nda bulunan tüm odalardaki mobilyalar tamamen yenilenecek. Gerekli işlemler yapıldı ve en geç dönem sonunda tüm iç teşrifat yenilenecek.

• Ayazağa Kız Yurdu’nun yangın merdivenlerinin yapımı için ihale süreci tamamlanmış durumda, 1-1.5 ay içinde yapımına başlanacak. Camlar ise ihale sürecinde.

İTÜ Öğrenci Konseyi

İTÜ Öğrenci Konseyini aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz.

Web site: http://ogrencikonseyi.itu.edu.tr/
Facebook: facebook.com/itukonsey
Twitter: twitter.com/itukonsey
Instagram: instagram.com/itukonsey
Mail: ogrencikonseyi@itu.edu.tr

Türkiye Şampiyonundan Bir Başarı Daha 7. İTÜ BEST Mühendislik Yarışması sonuçlandı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor