Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü!

Belki yıllardır hazırlandın belki de son bir ay. Hayallerin için elinden geleni yaptın. Sınav heyecanı, ardından başlayan tercih süreci heyecanı derken artık “İTÜ’lü olma”nın önünde tek bir engelin kaldı. O da kayıt olmak. Ne kadar heyecanlı ve endişeli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden başlangıçta ihtiyaç duyabileceğin tüm bilgileri İTÜ24 olarak senin için derledik. Sadece “İTÜ’lü olma”nın heyecanını doya doya yaşayabilmen için :)

Nasıl kayıt olacağım?

Kayıt işlemini 3-4-5 Ağustos 2015 tarihlerinde bölümünüzün bulunduğu fakülteye göre size verilen gün ve saat aralığında İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) içerisinde gerçekleştireceksiniz. Gerekli belgelerin listesi Öğrenci İşleri'nin internet sitesi sis.itu.edu.tr üzerinden duyurulacağından sık sık takip etmende fayda var. Zaten üniversite hayatın boyunca en sık girdiğin sitelerden biri bu olacak :)

*Gerekli olan belgeleri öğrenmek için tıklayınız.

E-kayıt yaptırmak istiyorum!

28 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden yapılacak olan e-kayıtlar için e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imza yöntemlerinden birini kullanarak e-Devlet Kapısı sistemini giriş yapmalısın. e-Devlet şifreni postanelerden temin edebilirsin. Sisteme giriş yaptıktan sonra kullanman gereken hizmet "Yükseköğretim Kurulu Üniversite e-Kayıt" olacak. Ya da giriş yaptıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/yok-e-kayit linkine girerek sistemin seni yönlendirmesini takip edip e kaydını tamamlayabilirsin. E-kayıt hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

*E-kayıt işlemlerini tamamlayan ve kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alan öğrencilerin ayrıca kayıt için İTÜ'ye gelmelerine veya belge getirmelerine gerek yoktur.

*E-kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenci kimlik kartı, uluslararası öğrenci kimlik kartı, İstanbulkart(İETT indirimli seyahat kartı) ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın İTÜ kullanıcı adı ve şifre içeren mektubunu 07 Ağustos - 2 Ekim 2015 tarihleri arasında İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan almaları gerekmektedir.

İTÜ Denizcilik Fakültesi'ni kazandıysan!

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden herhangi bir bölüm kazandıysan asıl kayıtlar dışında 27-28 Temmuz tarihleri arasında ön kayıt yaptırman gerekli. Beden yeterliliği, mülakat ve yüzme sınavlarını içeren ön kayıtlar Denizcilik Fakültesi'nin yer aldığı İTÜ Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır. 8:30'da başlayacak olan ön kayıtlar için ne kadar erken gidersen o kadar iyi :)

*Ön kayıt için gerekenler ve detaylı bilgi için tıklayınız.

Kayıt ücreti var mı?

2012 yılından itibaren harç ücretleri kaldırılmış olup kayıtta harç ücreti alınmayacaktır.

*Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) öğrencilerinden alınacak ücretler için tıklayınız.

*Yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak ücretler için tıklayınız.

Kayıt için Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne nasıl geleceğim?

NOT: İstanbul içindeki toplu taşımlarda İstanbulkart(akbil) kullanılmaktadır. Akbili olmayanlar toplu taşımalar için 4TL ücretindeki tek kullanımlık jetonları kullanabilirler. İsterseniz toplu taşımalara binmeden önce görebileceğiniz “Biletmatik”lerden 10 TL’ye içinde 4 TL yüklü ulaşım kartları alabilir ve daha sonra bu karta para yükleyerek daha uzun vadeli kullanabilirsiniz. İstanbul dışından gelenlerin metroları tercih etmeleri daha kullanışlı olacaktır.

NOT: Taksi ile İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ne gelecek olanlar takside gitmek istediği yer için “İTÜ Maslak Kampüsü” demelidir. İTÜ Ayazağa derseniz yanlışlıkla farklı yerlere gidebilirsiniz. Daha önce başımıza gelmişliği olduğu için sizlerin de böyle bir durum yaşamanızı istemeyiz :)

**Atatürk Havalimanı'ndan Ulaşım:  Havalimanı içerisinde bulunan M1 Atatürk Havalimanı-Yenikapı metrosuna binip son durak olan Yenikapı’da ineceksiniz. İndikten sonra M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattına aktarma yapıp İTÜ Ayazağa durağında inerek yerleşkemize ulaşabilirsiniz.

**Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ulaşım: E3 kodlu İETT otobüsü ile 4.Levent'e gidebilir, ardından metro(M2) ile İTÜ-Ayazağa durağında inip yerleşkemize ulaşabilirsiniz.

Ayrıca her iki havalimanından HAVATAŞ ile Taksim'e gelip ardından Metro ile yerleşkemize ulaşabilirsiniz.

Havataş Ücretleri; Sabiha Gökçen - Taksim = 14 TL  Atatürk Havalimanı - Taksim = 11TL

**Otobüs ile ulaşım;

Tercih ettiğiniz otobüs firmasının Maslak servisi var ise onu kullanabilirsiniz. Maslak servisi yok ise Taksim servisi sorabilirsiniz. Servis ile taksime geldikten sonra M2 metro hattını kullanarak İTÜ Ayazağa durağında inebilirsiniz.

Esenler otogarda inip M1 metro hattına binip Yenikapı’da inebilir ardından M2 metro hattına aktarma yaparak İTÜ Ayazağa durağında inebilirsiniz. Ya da Esenler otogardan 83O otobüsü ile Taksime gelebilir ve M2 metro hattı ile Taksim - İTÜ Ayazağa şeklinde bir güzergah izleyebilirsiniz. Ama raylı taşıt kullanmanız trafik açısından avantaj sağlayacaktır.

BIL101E muafiyet sınavına girmeli miyim?

Ders programlarında BIL101E dersi bulunan öğrencilerin girdiği BİL101E sınavı temel bilgisayar bilgilerini içeren bir sınavdır. Yaklaşık 30 dakika süren muafiyet sınavları 3-7 Ağustos (kayıda gelenler için) ve 14-18 Eylül tarihlerinde yapılacak olup, sınava kayıtlar rezervasyon yöntemi ile kayda gelenler içn kayıt masalarında, gelmeyenler için de https://bil.itu.edu.tr/ üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bizim sana tavsiyemiz muafiyet sınavına girmen ve bir an önce bu dersi vermen :)

İngilizce Yeterlilik Sınavı'na (Proficiency) girmeli miyim?

Hazırlık okumak istiyorsan İngilizce yeterlilik düzeyini belirleyecek olan sınav, kayda geldiğin gün saat 17:00'da yapılacaktır. Ama direkt olarak hazırlığı geçmek istiyorsan İngilizce yeterlilik sınavı olan Proficiency'ye girmen ve yeterli puanı alman gerek. Bu sınavın ilk aşaması 7 Eylül'de.

Bizim sana tavsiyemiz İngilizce yeterlilik düzeyi belirleme sınavına girmen. İngilizce yeterlilik düzeyi belirleme sınavına girdikten sonra istersen hazırlığı geçme sınavı olan Proficiency sınavına girebilirsin. Proficiency sınavında geçmek için yeterli notu alamazsan İngilizce yeterlilik düzeyi sınavında kazanmış olduğun kurdan hazırlık okumaya başlayacaksın. Eğer yeterlilik düzeyi belirleme sınavına girmemişsen direkt en son kurdan hazırlığa başlayacaksın.
*İTÜ Hazırlık Takvimi'ni görmek için tıklayınız.

Kayıt sürecinde okul içinde nerede yemek yiyebilirim?

Maslak Kampüsü’nde Fanfan, Selfiş (Sütiş), Gölet, Jr. Bee, Dolunay Spor Cafe, Aslı Börek Cafe, Simmit, Vadi Cafe ve Espresso Lab gibi çeşitli yemek seçenekleri görebileceğiniz birçok kafe bulunmakta. Gün içinde açık olan bu kafelerde karnını doyurabilirsin :)

Nerede konaklayacağım?

Seni ve aileni en çok düşündüren şeylerden biri de konaklama. İTÜ eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilerine kampüslerde konaklama imkanları da sağlamaktadır. Kız ve erkek öğrencilerin rahatça konaklayabilmesi için kız yurtları ve erkek yurtları olarak ayrılan İTÜ yurtlarında 7-24 sıcak su ve İTÜ interneti (İstanbul'un en hızlı interneti) mevcuttur. Yurtların çoğu en büyük yerleşkemiz de olan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde yer alırken, İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü'nde 1 adet kız yurdu ve 1 adet erkek yurdu bulunmaktadır. Ayazağa yerleşkesinde yer alan yurtlar kız ve erkek yurtları olarak ayrılmıştır. Buradaki yurtlarda tek kişilik odalardan başlayarak 4 kişi kapasiteli odalara sahip yurtlar bulunmaktadır. Tuvalet, banyo ve mutfaklar genelde ortaklaşa kullanılırken bazı yurtlarımızda tuvalet ve banyolar odaların içerinde yer almaktadır.

İTÜ yurtlarına kaydını www.yurtkayit.itu.edu.tr adresi üzerinden online olarak yapman gerek. Yurtlara yerleştirmedeki öncelik İstanbul dışından gelenler ve hazırlık öğrencileri veya İTÜ'deki ilk senesi olan öğrencilerdir. Yurtlar dışında yine İTÜ Maslak Kampüsü'nde Yılmaz Akdoruk Öğrenci Evi yer alır. Yılmaz Akdoruk Öğrenci Evi'nde İTÜ'ye derece ile girmiş öğrencilere de yer ayrılmıştır. Yurtları daha detaylı incelemek için tıklayınız: http://yurtburs.itu.edu.tr/

 

İTÜ24 gönüllü öğrenci topluluğu olarak aramıza yeni katılan arkadaşların her türlü sorularını cevaplıyoruz. Merak ettiklerinizi ve aklınıza takılanları iletişim formumuz üzerinden, facebook hesabımızdan ve twitter hesabımızdan bize sorabilirsin. Kampüs hayatı ve İTÜ'deki eğitim hayatı ile ilgili bilgiler için bizi takipte kal ;)

 

Kimya Metalurji Fakültesi de inşaata girdi Sahte proficiency sonuçları skandalı ve nedeni

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması