Ayazağa Yerleşkesi Modern Giriş Kapılarına Kavuşuyor

ÖZEL HABER

Güz dönemi sonunda kapatılan ve kimlik kazandırma amacıyla yapımına başlanılan İTÜ Metro giriş kapısının inşaatında artık sona gelindi. Yerleşkeye ne zaman yeni kapıdan gireceğiz sorusu üzerine İTÜ Yapı İşleri Daire Başkanı'yla görüşen ekibimiz yapılan kapıyla ilgili çok önemli bilgilere sahip oldu.

İTÜ Yapı İşleri'nden alına bilgiye göre İTÜ metro giriş kapısı aksilikler çıkmaması halinde yaklaşık 15 gün içinde tamamlanacak. Pazartesi günü giydirme cephe profil montajı yapılacak kapının petek desenli kompozit kısmınında yapılmasıyla tamamlanacak. Petek dokusu, arı amblemi ve İstanbul Teknik Üniversitesi yazısıyla adeta modern bir giriş kapısı olacak olan İTÜ Metro giriş kapısının proje görselini de sizlerle paylaşıyoruz.

Etiler ve Enerji Kapıları da Değişiyor 


İTÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Sis Alkan'ın İTÜ24'e özel açıklamalarına göre İTÜ Metro giriş kapısının yapılması ardından ihale aşamasına gelen Etiler ve Enerji kapıları da kimlik kazandırma amacıyla inşaatlarına başlanılacak. Giriş kapılarının güzelleştirilmesinin yanısıra kampüsle ilgili trafiğe kapatılacak olan alanlarla ilgili çalışmalarda sürmekte. İlk olarak Ord. Prof. Bedri Karafakıoğlu caddesinin kapatılma çalışması yapılacakken bu çalışmalar yeni dönem başında biteceği düşünülüyor.

İTÜ'de Güvenlik Zaafiyeti Mi Var? Metallica ve Lady Gaga Konserleri İTÜ'de

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi